Bedelli için kredi yarışı başladı

Bedelli askerlik düzenlemesinde şartların açıklanmasıyla bankalar da düğmeye bastı. Kredi yarışı start aldı, 60 ay vadeli kredi veriliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankalar bedellide hızlı davrandı. Kredi kampanyalarına start veren bankaların vadeleri 60 aya kadar ulaşırken, faiz oranının tüketici kredisi faizleri civarında 1.40-1.80 aralığında olduğu dikkat çekiyor.  Bedelli askerlik hakkını kullananların en az yarısının banka kredisi kullanacağını öngörülüyor.

Garanti Bankası

Garanti Bankası, 30.000 TL bedelli askerlik ücreti için, yüzde 1,46 faiz ve 60 ay vadeyle dosya bedelsiz kredi imkanı sunuyor. Krediyi kullanan müşteriler, ilk yıl sadece 500 TL taksit ödeyecek ve sonraki yıllarda taksitleri oransal olarak artacak. Müşteri tercihine bağlı olarak eşit taksitli veya kademeli farklı taksit alternatifleri de olabilecek.  Banka, dileyen müşteriler için, 60 ay vade, %1,42 faiz oranı ve 250 TL dosya masrafı seçeneğiyle kredi imkanı da sunacak.

Akbank

Akbank bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isteyen müşterilerine 30.000 liraya kadar kredi imkanı sunuyor.

Akbank'tan yapılan açıklamada, Akbank müşterilerinin kredilerini yüzde 1,40 faiz ile masrafsız olarak ya da 350 lira masraflı yüzde 1,30 faiz ile kullanabilecekleri belirtildi. Açıklamada, dileyen müşterilere de 3 aya kadar taksit erteleme seçeneği sağlandığı kaydedildi.

DenizBank

DenizBank, bedelli askerlik kapsamında kredi kullanacak asker adaylarına özel 60 aya varan vade seçenekleriyle, 3 ay ötelemeli ve masraf derdi olmadan ihtiyaçlarını karşılama imkânı sunuyor. DenizBank Perakande Bankacılık Grubu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Ertürk, bedelli askerlik kredisi ile ilgili olarak şunları söyledi: "DenizBank olarak bedelli askerlik kredi çalışmalarına başladık. Yasanın çıkması ile birlikte, asker adaylarına masrafsız ve ertelemeli kampanyamız ile hizmet vereceğiz. DenizBank'ın yeni kredisinde asker adayları nakit ihtiyaçları için kredilerini masrafsız kullanabilecekler. Ürünümüzü 60 aya varan vade seçenekleriyle, 3 ay ötelemeli olarak sunmayı planlıyoruz" dedi.

TEB

Türk Ekonomi Bankası (TEB) de “Önce TEB Şubesi sonra askerlik şubesi” adıyla duyurduğu kredi kampanyası ile bedelli askerlik fırsatından faydalanmak isteyenlere 1,40 faiz oranıyla 36 ay vadeli kredi hizmeti sunuyor. Bedelli askerlik için ihtiyaç duydukları krediyi TEB’den alanlar, ödemelerine 3 ay sonra başlıyor. TEB, söz konusu kampanya dahilinde dosya masrafı almıyor.

Şekerbank

Şekerbank ise bedelli kredisi için 3-12 ay vadede kredi faiz oranını yüzde 1,30, 13-60 ay vadedeki faiz oranını ise yüzde 1,40 olarak belirledi.Şekerbank'tan bedelli kredisi kullanmak isteyenler ayrıca 300 lira dosya masrafı ödeyecek.

VakıfBank

VakıfBank, bedelli askerlik uygulamasının öngördüğü limite paralel olarak 500 lira ile 30 bin lira arasında kullandırılabilecek kredi için 3-36 ay arasındaki vadede yüzde 1,40, 37-60 ay arasındaki vadede yüzde 1,55 faiz oranı uygulanıyor.

Ücretliler, emekliler, kira veya faiz geliri olanlar ile serbest meslek sahipleri ve bu kişilerin yakınları tarafından kullanılabilecek olan kredi, istendiği takdirde ilk 3 ayı ödemesiz şekilde kullandırılabiliyor.

ING Bank

Yasa çıktıktan sonra bedelli askerlik yapmak isteyen ING Bank müşterileri, 30 bin liraya kadar olan ihtiyaçlarını 60 aya kadar vadelerde karşılayabilecekler.

Yüzde 1,30'dan başlayan faiz oranları ile sunulan 'Bedelli Askerlik Kredisi'nden yararlananlar ödemelerine, kredi kullandıkları tarihten üç ay sonra başlayabilecekler.

Bu konularda ilginizi çekebilir