Bedelli polemiği hız kesmiyor

Hamzaçebi: Başbakan'a görüşünü daha açık ifade etmesini öneriyorum. Bu kadar uzatmaya, tekrar umut tacirliği yapmaya gerek yok

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - CHP'nin bedelli askerlikle ilgili düzenlemeler getiren yasa teklifini Meclis'e sunmasıyla başlayan tartışmalar devam ediyor.

Dün Başbakan'ın eleştirilerine ve referanduma işaret etmesine bugün CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi TBMM'de düzenlediği basın toplantısıyla yanıt verdi.

Akif Hamzaçebi, bedelli askerlik konusunun "referandumluk değil, basit bir konu" olduğunu ifade ederek, "Başbakan'a görüşünü daha açık ifade etmesini öneriyorum. Bu kadar uzatmaya, tekrar umut tacirliği yapmaya gerek yok" dedi.

CHP'nin, Askerlik Kanunu'nun değiştirilmesini öngören kanun teklifinin, bugüne kadar yapılan bedelli askerlik düzenlemelerinden çok farklı olduğunu ifade eden Hamzaçebi, teklifle geliri olmayan gençlere da bedelsiz askerlik yapma imkanı sağlandığını kaydetti.

Hamzaçebi, tekliflerinin açık ve net olduğunu, anlaşılmayacak hiçbir şeyin bulunmadığını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın, dün yurt dışından dönüşte "ayaküstü" yaptığı açıklamada, tekliflerini bir proje olarak değerlendirmediğini anımsatan Hamzaçebi, "Başbakan'a önerim, öyle ayaküstü açıklama yapmasın, önce teklifimizi okusun, danışmanları bizim teklifimiz konusunda kendisine bilgi versin" diye konuştu.

Kılıç: CHP, bedelli konusunda bedelsiz atmaktadır

Parlamentoda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç ise CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi'nin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bedelli askerlik konusundaki açıklamalarına ilişkin "umut tacirliği yapmaya gerek yok" değerlendirmesinde bulunduğunun hatırlatılması üzerine, asıl umut tacirliğini CHP'nin yaptığını söyledi.

"CHP, bedelli konusunda bedelsiz atmaktadır" diyen Kılıç, bol keseden vaatlerin ortaya konulduğunu ifade etti. CHP'den gelen bu yaklaşımları devlet adamlığı ile bağdaştıramadıklarını bildiren Kılıç, kurumlarla konuşmadan, TSK ile mutabakata varmadan askerlik görevini dejenere etmeye kimsenin hakkı olmadığını ifade etti.

Bu konularda ilginizi çekebilir