Bedelliyi Erdoğan açıklayacak

'Bedelli' konusunda TSK'nın asker ihtiyacı birinci derecede dikkate alınarak bir düzenleme yapılacağını belirten Arınç, açıklamayı ise Başbakan Erdoğan'ın yapacağını söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bedelli askerlik konusunun bugünkü Bakanlar Kurulu gündeminde yer almadığını belirten Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bedelli askerlikle ilgili düzenlemenin hazırlanacağını ve açıklamayı Başbakan'ın yapacağını açıkladı.

Arınç, konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Bakanlar Kurulu gündemimizde bu konu yoktu. Bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılacaktır. Bu düzenlemedeki temel gösterge, Silahlı Kuvvetlerimizin asker ihtiyacıdır. Bugüne kadar olduğu gibi bu düzenleme içinde de Genelkurmayımızın, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, asker ihtiyacı birinci derecede dikkate alınacaktır. Ancak, bedelli askerlik konusunda bir düzenleme yapılırken, siyasi kararı hükümetimiz verecektir. Yaş sınırının ne olacağı, bedel noktasında miktarın ne olarak düzenlenebileceği ve buna ilişkin detaylı bilgiler veyahut da kanun metninde yer alacak hususlar bizzat Sayın Başbakanımız tarafından açıklanacaktır."

Sakat kalan depremzedeye maaş

Van depreminden zarar görenlere yönelik tedbirler alındığını bildiren Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız çok önemli bir kanun tasarısını Bakanlar Kurulunda imzaya sundu" dedi.

İmzaları tamamlanan bu tasarının yarın TBMM'ye sevk edilmesinin beklendiğini ifade eden Arınç, "Bu kanun tasarımızda çok önemli bir katkıyı da Van depreminde zarar görmüş, vefat etmiş insanlarımız için kullanacağız" diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Arınç, bu konuda bilgi verirken bazı teknik tabirler kullandığını ifade ederek, "Bunun özeti şudur; Van'da meydana gelen başından bu yana depremler sonucunda malul kalan ve ölen sigortalılarla bunların hak sahiplerine olumlu anlamda maaş bağlanması ve bunlar için öngörülen birtakım tıbbi imkanlardan katılım payı alınmaması, kanunun bir maddesi değiştirilerek gündeme getirilmektedir. Bu da Van depreminde mağdur olan insanımız için çok önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

Suriye'den resmi özür bekliyoruz

"12 Kasım akşamı Suriye'deki temsilciliklerimize saldırıyla ilgili olarak, oraların güvenliğinin sağlanmasının Suriyeli yetkililere ait olduğunu söyleyebiliriz. Sayın Muallim medya aracılığıyla özür dilemiştir. Suriye'den resmi bir özür bekliyoruz. Medya aracılığıyla gelen özrün resmi olarak tarafımıza iletilmesini bekliyoruz."

TRT Genel Müdürü yeniden Şahin

Arınç ayrıca, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'in görev süresinin dolması nedeniyle müracaat eden adaylar arasından RTÜK'ün 3 adayı değerlendirmeye aldığını belirterek, üç ismin Başbakanlığa bildirildiğini ve 3 aday içerisinden TRT Genel Müdürlüğüne yeniden İbrahim Şahin'in atanmasına dair Bakanlar Kurulu kararının imzalandığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir