Beldibi park için referanduma gitti

Marmaris'in Beldibi beldesinde mahalle sakinleri arasında tartışmaya neden olan semt sahası anlaşmazlığına referandumla karar verilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Muğla  - Marmaris'in Beldibi beldesinde semt sahası konusunda mahalle sakinleri arasında yaşanan anlaşmazlığın çözümü için belediye tarafından referandum yapıldı. Karşıkaya Mahallesi'ndeki Zübeyde Hanım Parkı’nın yanındaki alana yaklaşık 2 yıl önce Beldibi Belediyesi tarafından bünyesinde basketbol ve voleybol sahası yer alan spor alanı yapıldı. Sahada spor yapan yetişkinler ve çocukların sesinden rahatsız olan yakındaki sitenin sakinleri belediyeye durumu şikayet etti. Rahatsızlıkların tartışma ve kavga boyutuna ulaşması üzerine belediye sahayı geçici olarak kapatma kararı aldı. Bunun üzerine sahayı kullanmak isteyenlerin de çok sayıda başvuru yapması üzerine, belediye yetkilileri konuyu halka sorma kararı aldı.

Sahanın yakınlarında 166 kişinin ikamet ettiğini belirleyen belediye, sorunun çözümü için referandum yapmayı kararlaştırdı. Hazırlanan oy pusulaları mahalle sakinlerinin evlerine bırakılarak, sahanın geleceği konusunda bir tercihte bulunmaları istendi. Belediyeye gelen oy kullanma hakkına sahip kişiler, sandığa oy pusulalarını attı.

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, oylamadan çıkacak sonuca göre, sahanın akibetine karar vereceklerini söyledi. İspirli, "Anket çalışması da denilebilecek bu mini referandumla vatandaşın tercihini dikkate alacağız. Bu demokratik uygulamanın sonucuna vatandaşlarımızın da uymasını isteyeceğiz. Sonuç şimdiden beldemize hayırlı olsun" dedi.

Oy kullanma işleminin gün boyunca devam edeceği öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir