Belediye başkanları bürokratlara boğduruluyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin belediyelere yapılan operasyonlar hakkında hükümete yüklendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 
ANTALYA - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Millet iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarını bürokratla boğdurmak dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur" dedi.
     Tekin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ı makamında ziyaret etti. CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar'ın da yer aldığı ziyarette konuşan Tekin, belediyelerin aylar öncesinden yerel seçimlerin startını vermesinin kendisini mutlu ettiğini söyledi.
     Türkiye'nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini savunan Tekin, "CHP'li belediyeleri nasıl itibarsızlaştırabiliriz, CHP'de nasıl tartışma yaratabiliriz" şeklinde uğraşların her zaman olduğunu kaydetti.
     Tekin, yerel seçimlerde Antalya, İzmir ve Eskişehir ile ilgili herhangi bir tereddütünün bulunmadığını, İstanbul ve Ankara'yı da kazanacaklarını ifade etti.
     Başbakan Recep TayyiP Erdoğan'ın her zaman millet iradesini savunduğuna dikkati çeken Tekin, şöyle konuştu:
     "Millet iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarını bürokratlara boğdurmak dünyanın hiçbir ülkesinde yoktur. İlçe belediye başkanları millet iradesiyle seçiliyor, ama dün bölgeye gelmiş, bölgeyi bilmeyen bir kaymakamın talimatıyla hareket ediyor. Böyle bir demokrasi olur mu- İçişleri Bakanlığı'na 'Kaç belediye başkanı yargılanıyor' diye sordum, bin 97 cevabı geldi. Hiçbir ülkede bu kadar belediye başkanı yargılanmıyordur. Bu Yerel Yönetim Yasasının değişmesi gerekiyor. Millet iradesiyle seçilmiş belediye başkanı milleti temsil ediyorsa her şeyin üstündedir. İnşallah yerel seçimlerden sonra CHP'nin iktidarıyla bu çürümüş ceberrut anlayışı değiştireceğiz. Belediye başkanlarını millet seçer, millet götürür yapacağız. Onlarca belediye başkanı tutuklu ya da görevden alınmış. Mesela Adana eski Belediye Başkanı Aytaç Durak, kendisinin yapmış olduğu yasadan şu anda yargılanıyor. 'Altına çamur atarsınız, nasıl kirlenmiyorsa CHP'li belediyeler de öyledir. Sonuna kadar belediyelerin arkasındayız."
     Parlamentonun iktidarın talepleri dışında işlemediğini iddia eden Tekin, "İktidar neye ihtiyaç duyuyorsa parlamentoda o vardır. Bu parlamento anlayışının gözden geçirilmesi gerekiyor. Örneğin Kentsel Dönüşüm Yasası geçti. 550 milletvekilinden 500'ü yasayı açıp okumamıştır. Öncelikle Siyasi Partiler Yasası'nın değişmesi gerekiyor. Bu yasa değişmediği sürece parlamento manzaraları böyle devam eder. Sayın Başbakan, 'Ben bakanların kulağından tutar, atarım' dedi. Bunu bir İngiltere, bir Alman Başbakanı söyleyebilir mi-" diye konuştu.
     Önlerindeki seçimde milletin iktidara silleyi atacağını ileri süren Tekin, kendilerinin de sine-i millete döneceklerini ifade etti.
     Tekin, daha sonra Antalya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Ali Eroğlu'nu ziyaret etti.