Belgrad'da hastane açacak

Acıbadem Belgrad'a 40 milyon euroluk yatırım yapacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BELGRAD - Acıbadem Sağlık Grubu, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da kardiyoloji ve radyoterapi alanında hizmet verecek hastane açacak.

 Acıbadem Sağlık Grubu Balkan Ülkeleri Sorumlusu Sevarcan Eralp, Sırbistan'da yayımlanan Blic gazetesine yaptığı açıklamada, ülkenin kardiyoloji cerrahi ile radyoterapi alanında sağlık yatırımına ihtiyacı bulunduğunu tespit ettiklerini belirtti. Eralp, bu kapsamda Belgrad'da yaklaşık 40 milyon euroya mal olacak hastane projesi hazırladıklarını belirterek, bu projeyi hayata geçirmek için görüşmelerin devam ettiğini bildirdi. Son teknolojinin kullanılacağı bu hastanenin ülkede sağlık alanında önemli bir ihtiyacı karşılayacağını vurguladı.

Bu arada gazete haberinde Sırbistan Sosyal Sağlık Sigortası Kurumunca, geçen sene haziran ayında, İstanbul Acıbadem Hastanesi ile kalp ameliyatlarının İstanbul'da yapılması konusunda anlaşma imzalandığı anımsatılarak, bu hastanenin Belgrad'da kurulmasıyla Sırp hastaların artık İstanbul'a gitmelerine gerek kalmayacağı ifade edildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir