Bentley'nin yeni GT Coupe'si 2011 sonunda çıkacak

567 beygir gücündeki 4 çeker otomobilin kabini tamamen el yapımı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - 4 kişilik yeni Continental GT coupe, daha yüksek tasarım, mühendislik, lüks, işçilik, dinamik performans ve gündelik kullanım özellikleriyle hazırlanıyor. Yeni gövdesiyle daha canlı ve kesin bir görünüm kazanan GT Coupe'nin iç mekân, kabin tasarımı, konfor ve el yapımı lüks unsurları da yenilendi.

Aracın dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi, son teknoloji ürünü navigasyon, Google Haritaları ve eğlence özellikleriyle donatılırken, en yeni Balanced Mode Radiator (Dengeli Modlu Aktif Anten) hoparlör teknolojisi ve Dirac Dimensions™ dijital ses işlemleme sistemi, artırılmış bir ses/müzik kalitesi sağlıyor.

567 beygirlik motor

Bentley'in, ünlü 6 litrelik, 12 silindirli, ikiz turboşarjlı güç ve aktarma organları şimdi gücü artırılmış olup, 567 HP'ye çıkarken, torku ise 700Nm'ye ulaştı. Bu değerler, artık çift vites küçültmeye imkân veren, yeni Quickshift şanzımanla elde ediliyor. Gelişmiş FlexFuel (Esnek yakıt) teknolojisi ile hem standart kurşunsuz benzinle hem de sürdürülebilir biyoetanol ile (E85'e göre) ya da ikisinin karışımı ile çalışabiliyor.

2011'in sonlarında, tamamen yeni, yüksek güç çıkışına sahip 8 silindirli bir motor da siparişe hazır olacak. Bentley'nin gelişmiş güç ünitesi, W12 motorla karşılaştırıldığında emisyon değerlerini yüzde 40 oranında azaltacak.

Yeni GT, standart olarak 20 inç alaşım jantlarla donatılmış olup, Continental ailesinde ilk defa, 21 inçlik tasarım seçeneği sunuldu.  Üç jant stili mevcuttur: 20 inçlik beş kollu versiyon ve iki adet 21 inçlik Elegant ile parçalı Spor çeşitleri, krom kaplamalı ve boyalı formlarda temin ediliyor.   

Azami hız 318 km/s

Bütünüyle elde yapılmış iç mekânı ile Continental GT'nin kabini, rafine özellikler ve lüks konusunda yeni standartlar oluşturarak, dört kişinin tam bir rahatlık içinde dinlenebileceği şık bir alan yaratıldı.

Genel itibarıyla GT coupe, motor bölmesinden yeni koltuklarına kadar otomobilin her alanında yapılan azaltımlar sayesinde önceki modele göre 65kg daha hafif. Güç çıkışının ve torkun arttırılmasıyla, sırasıyla beygir gücü 567 HP ve tork değeri de 700NM'ye yükseltildi. Bu sayede GT'nin güç – ağırlık oranında kaydedilen yüzde 6'lık iyileşme, otomobilin sıfırdan 100 km'ye sadece 4,4 saniyede çıkmasına imkân verirken, azami hızını 318km/saate çıkarıyor.

Aracın her iki motor seçeneği de gelişmiş Torsen diferansiyelini kullanan, son teknoloji ürünü dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatıldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir