Benzin zammına siyah kurdeleli protesto

Tüketici Dernekleri Federasyonu üyesi bir grup, trafikteki araçlara siyah kurdele taktı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, ''benzin zamlarına'' ilişkin ''İnsanlar, zamlardan sonra araçlarını kullanamaz duruma gelmiştir'' dedi.

Yılmaz, İnönü Caddesi'nde yaptığı basın açıklamasında, benzin zammının sadece benzinle sınırlı kalmayacağını, başta ulaşım olmak üzere, iğneden ipliğe diğer zamları da tetikleyeceğini söyledi.
Zamlara seyirci kalmayacaklarını dile getiren Yılmaz, ''AB ülkeleri içinde ön sıradayız. Bu yetmezmiş gibi bir de vergiden vergi almaktayız. Alınan yüksek vergiye bakıldığında Hükümet'in bu konuda sosyal devlet anlayışını çoktan terk ettiğini, zaman zaman sadece Hazine açıklarını kapatmak için bu yola başvurduğunu biliyoruz. Benzin istasyonlarından alınan her 100 lira benzinin 65 lirası vergidir. Hükümet bu yolla tüketiciden vergi toplamaktadır'' diye konuştu.

Yılmaz, tüketicinin ağır zam yükünü taşımasının mümkün olmadığını ifade ederek, şöyle devam etti:

''İnsanlar, zamlardan sonra araçlarını kullanamaz duruma gelmiştir. Bu durum kaçakçılığı özendirmektedir. Kaçakçılık nedeniyle devlet her yıl milyarlarca lira vergi kaybına uğramaktadır. Bu zam balonu eninde sonunda patlayacaktır. Çare, vergi indirimidir. Bu nedenle bir an önce vergi indirimine gitmek gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde tüketici ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaktır.
Tüketicilere sesleniyorum; peş peşe yapılan bu zamlar nedeniyle tüketicilerimizden trafiğe çıkarken araçlarına siyah kurdele takmalarını istiyoruz. Tepkinizi bu yolla zamcılara gösteriniz. TÜDEF'in zamlara karşı ortaya koyduğu eylemlere destek veriniz ki diğer haksız ve hukuksuz uygulamalara karşı daha güçlü çıkabilelim.''
Grup, daha sonra sloganlar atarak, yoldan geçen araçlara siyah kurdele taktı.

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir