Berkin'e veda ederken öldü

Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası olayların yaşandığı kentten, gece saatlerinde bir ölüm haberi geldi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Berkin Elvan’ın cenaze töreninin yapıldığı Okmeydanı'nda, saat 22:00 sıralarında silah sesleri duyuldu.

Edinilen bilgiye göre, saat 22:00 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları belirtilen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanarak tekbir getirmeye başladı.

Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı’nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi.

Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı. Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi’ne kaldırıldı.

Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Burak Can Karamanoğlu kurtarılamadı. İstanbul Valiliği, hastaneye kaldırılan 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralandığını ve hayati tehlikelerinin bulunmadığını duyurdu.

Burak Can Karamanoğlu 22 yaşındaydı

Olayla ilgili bir açıklama da, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'dan geldi. 

Bir televizyon programına bağlanan Babuşcu, olayda ölen Karamanoğlu'nun 22 yaşında olduğunu açıklarken, olay sırasında bölgede polisin olmadığına da dikkat çekti. Babuşcu, Berkin Elvan'ın cenaze töreninden sonra çıkan olaylarda birçok seçim irtibat bürosunun zarar gördüğünü söyledi. 

Olay yeri incelendi

Bu arada olayın ardından, polis olay yerine gelerek detaylı inceleme yaptı.

polis ekipleri, gece saat 01.30'da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ekipler, cadde üzerinde dakikalarca delil topladı. Çevik kuvvet ekipleri de mahalle çevresinde bekleyişini sürdürdü.