Beşir Atalay: Artık yeter

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gezi Parkı protestolarının artık bitmesi gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA -Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gezi Parkı protestolarının artık bitmesi gerektiğini ifade ederek, "Herkes söyleyeceğini söyledi, mesajı alması gerekenler mesajını aldı. Bunların analizi yapılıyor ama bunların daha ilerisi Türkiye’nin uluslararası alanda itibarına, ekonomisine, turizmine ve her alanda iş yapan insanımıza zararı olur" dedi. 

Başbakan Yardımcısı Atalay, katıldığı Kanal 24 yayınında Gezi Parkı protestolarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 
Atalay, yapılan gösterilerin Gezi Parkı ve çevre konusunun ötesinde özellikler taşıdığını savunarak, "Bunu herkes görüyor. Vatandaşlarımız da bunu görsünler. Burada Başbakanımızla ilgili, hükümetimizle ilgili muhalefeti olanlar, her yerde zaten bunu ifade ediyorlar. Bunlara biz bir şey demiyoruz" dedi. 


Hiçkimsenin hayat tarzıyla ilgili bizim sorunumuz yok
Bu olayların artık bitmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, şöyle konuştu: 
"Herkes söyleyeceğini söyledi, mesajı alması gerekenler mesajını aldı. Bunların analizi yapılıyor ama bunların daha ilerisi Türkiye’nin uluslararası alanda itibarına, ekonomisine, turizmine ve her alanda iş yapan insanımıza zararı olur. Biz şu 11 yılda siyasi istikrarla doğrusu bu gelişleri sağladık. Türkiye çok büyük atılımlar sağladı. Bunları düşünse insanlar, yani Türkiye bu kadar mesafe aldıktan sonra birilerinin bunu engellemesine tabi izin veremeyiz, vermeyiz. Biz sakin bir şekilde değerlendiriyoruz. Her ülkede her iktidarın bu kadar muhalefeti olur bunu da biliyoruz. Bu gözle bakıyoruz. Vatandaşlarımızı, gençlerimizi biz çok seviyoruz. Hiç kimsenin hayat tarzıyla falan ilgili bizim sorunumuz yok. Yeter ki herkes özgürce yaşasın. Hükümetimizin tek amacı budur; Türkiye büyüsün ve bu büyük ülkede herkes özgürce huzur içinde yaşasın."