Besleme medyayı bitireceğiz

Kılıçdaroğlu, Edirne mitinginde hükümete yüklendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

EDİRNE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Demokrasinin güzelliği, farklı düşüncelere saygı duymaktır. Demokrasinin güzelliği, özgür medyanın olması demektir. Medyayı da düzelteceğiz. Besleme medya dönemine son vereceğiz" dedi.

Partisinin Edirne'nin Selimiye Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, geçmişte ÖSYM'nin Türkiye'de en güvenilir kurumu olduğunu, ancak yaşanan olaylardan sonra bu güvenin ortadan kalktığını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ÖSYM'nin başındaki kişinin, başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmak üzere herkesi yanılttığını öne sürerek, "Soyadı Demir, koltuğa demir atan bir adam. Eğer bir insanın ar damarı çatlamadıysa o koltuktan hemen ayrılması lazım. 1 milyon 700 bin çocuğun geleceğini, hayalini çalmak, yıkmak kimin görevidir? Böyle bir anlayış olabilir mi? Bir adam, bütün bunlara rağmen, ben bu koltukta otururum diyorsa arkasında bir siyasi güç var demektir. Böyle insanların onuru her zaman tartışılır. Onları onurlu insan saymayız, adam gibi davransınlar" diye konuştu.

Atanamayan öğretmen kalmayacak

Başına kasket takarak konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında atanamayan öğretmen kalmayacağını, eğitimin kalitesini artıracaklarını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, iktidarın seçim meydanlarında atanamayan öğretmen kalmayacağını vadettiğini, öğretmen ihtiyacı bulunmasına rağmen vekil öğretmenlerin görevlendirildiğini dile getirdi.

CHP'nin, akıl ile insan sevgisini birleştirerek projeler ürettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "İşçiler için de proje ürettik. Kadrosuz kimse kalmayacak. Dert varsa çözüm vardır. Benim cebimde vatandaşlardan gelen yüzlerce talep var, onların cebinde ise dolar. Aramızdaki fark bu; siyah ile beyaz kadar. Siyasette dürüst, temiz adam isteriz" dedi.

Ergene nehrinin temizlenmesi için Meclise kanun teklifi verdiklerini, ancak hiçbir adım atılmadığını belirten Kılıçdaroğlu, Ergene'nin temizlenmesi için temiz siyasete, temiz adamlara gerek duyulduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, doğayı sevdiklerini, bunun için çalışmalar yapacaklarını, doğayı tahrip edenlere fırsat vermeyeceklerini, Ergene nehrini Edirne'nin şanına uygun hale getireceklerini bildirdi.

Medyayı da düzelteceğiz

"Demokrasiyi bütün güzellikleriyle yaşamalıyız" diyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kimse düşüncesinden ötürü suçlanmamalı. Kimse düşüncesinden ötürü aşağılanmamalı. İnsanlar, bizim gibi düşünmeyebilirler. Demokrasinin güzelliği, farklı düşüncelere saygı duymaktır. Demokrasinin güzelliği, özgür medyanın olması demektir. Medyayı da düzelteceğiz. Besleme medya dönemine son vereceğiz. Medya bizi eleştirecek, saygı duyacağız. Kalemleri, yazıları özgür olacak. Yandaş medya dönemini bitireceğiz. Medya patronları sadece kendi görevlerini yapacaklar. Kamudan ihale yok, devletten beslenme yok. Her gazeteci sendikalı olacak. Yazdığı haberin arkasında da olacak. Bunu da istiyoruz."

Partililer, zaman zaman "Başbakan Kılıçdaroğlu" sloganları attı.

Bu konularda ilginizi çekebilir