Beyoğlu esnafı 'masa' eyleminde

BEYDER'in öncülüğünde dükkanların önüne konulan masa ve sandelyelerin kaldırılması protesto edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Beyoğlu esnafı, dükkanlarına ait masa ve sandalyelerin sokaklardan kaldırılmasını protesto amacıyla eylem yaptı.

Beyoğlu Eğlence Yerleri Derneği (BEYDER) öncülüğünde Galatasaray Meydanı'nda toplanan göstericiler, Tünel'e kadar yürüdü. Bazılarının ellerinde masa-sandalye bulunan ve yürüyüş sırasında "Masa sandalye bahane, yağma-talan şahane", "Beyoğlu'nda gezersin, boş sokakları süzersin" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, "Beyoğlu uyuma, sokağına sahip çık" sloganları attı.

Eyleme, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt ve eski CHP Milletvekili Çetin Soysal da katıldı.

Yürüyüşün ardından açıklama yapan BEYDER Başkanı Tarkan Konar, belediyeyle diyalog kuramadıklarını ileri sürerek, kültür-sanat, mimari, inanç, siyaset, turizm ve eğlence merkezleri arasında sayılan Beyoğlu'nda böyle bir uygulama olmaması gerektiğini söyledi. 

Konar, "Zabıta ve hatta Çevik Kuvvet ekiplerinin desteğiyle gerçekleştirilen harekata, ilk başlarda işletmelerin işgaliye borçları, işgaliye ruhsatı yenilememeleri, işgaliye sınırının dışına çıkmaları gibi gerekçeler dayanak gösterilmekteydi. Haklılık içeren bu gerekçelere Beyoğlu esnafı ve BEYDER erken bir tepki vermemiş, uygulamanın seyrini anlamak açısından sadece Beyoğlu Belediyesinden görüşme talep etmiştir. Esnafa bir tebligat yapmadan, süre vermeden, toplanan malzemeye dair bir tutanak düzenlenmeden başlayıp süren uygulama, 25 Temmuz Pazartesi itibarıyla biçim ve gerekçe değiştirmiştir" şeklinde konuştu.

Gruptakiler, ellerindeki masa ve sandalyeleri Beyoğlu Belediyesinin önüne bıraktıktan sonra dağıldı.

Eylem sırasında Çevik Kuvvet ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

Bu konularda ilginizi çekebilir