Beyoğlu'ndaki patlamanın zanlıları gözaltında

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu Beyoğlu'nda polise düzenlenen bombalı saldırıya ilişkin 7 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

İSTANBUL - İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu'nda 1 Mart'ta Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve 15'i polis memuru 16 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin 7 kişinin yakalandığını açıkladı.
 
Vali Mutlu, düzenlediği basın toplantısında, Beyoğlu'nda Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görev yapan polisleri taşıyan midibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve 15'i polis memuru 16 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.
Mutlu, şunları söyledi:
"Bombalama eylemini gerçekleştiren 2 kişi ve bu eylemde 2 kişiye yardımcı olan 5 kişi olmak üzere toplam 7 kişi gözaltına alındı. İlk baştan da tahmin ettiğimiz gibi olayın yapılış biçimi, modellemesi terör örgütünün bir eylemi olduğunu gösteriyordu. Ele geçirilen şahıslar da PKK terör örgütü ve yandaşları olarak netleşmiştir."
 
Vali Mutlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bundan sonra da bu kararlı duruşumuzu, terör örgütleri ile mücadele noktasında sürdüreceğiz. Beyoğlu'ndaki olaya ilişkin gözaltına alınan şahısların mekanlarında yapılan aramalarda, 4 ayrı kalıp halinde 890 gram TNT patlayıcı, 2 adet Rus yapımı el bombası, 4 adet elektrikli fünye, 2 adet bomba zamanlayıcısı, bomba yapımında kullanılan araç gereçler, 2 adet tabanca, 50 adet fişek, 2 adet tabanca susturucusu, 1 adet tabanca namlusu, 1 adet peruk ve diğer dijital malzemeler ile örgütsel içerikli dokümanlar elde edilmiştir.
 
Bir gazetecinin, "Beyoğlu'ndaki patlamanın, Etiler'deki bombalama olayıyla bir ilgisi var mı? Yakalananlar hangi örgütten?" sorusu üzerine Mutlu, iki olayın bir ilgisinin olmadığını, gözaltına alınan kişilerin PKK terör örgütü üyesi ve yandaşı olduklarının netleştiğini vurguladı.
 
Esenyurt'taki yangın
Esenyurt'ta bir inşaat şantiyesindeki çadırlarda çıkan ve 11 işçinin hayatını kaybettiği yangınla ilgili gözaltına alınan olup olmadığı yönündeki soru üzerine de Vali Mutlu, bu olayla ilgili incelemelerin hem adli makamlar tarafından hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının iş müfettişleri tarafından yürütüldüğünü söyledi.
Mutlu, şu ana kadar bir gözaltı işleminin olmadığını, ancak tahkikatların adli ve idari olarak titizlikle sürdürüldüğünü ifade etti.
Bu konularda ilginizi çekebilir