BIC Angel Investments'ın ilk yatırımı telefonkilifim.com

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


 
İSTANBUL - Girişimcilere fırsat sunmak üzere yola çıkan melek yatırım şirketi  BIC Angel Investments, değerlendirmeye aldığı 130  projenin içinden telefonkilifim.com ile anlaştı. İlk aşamada yapılan maddi yatırım 200 bin TL oldu. Telefonkilifim.com aldığı destek ile alt yapısını güçlendirerek müşterilerine üst düzeyde hizmet sunacak. Orta vadede yüzde 40'lık pazar hedefine ulaşmayı hedefleyen telefonkilifim.com ürün yelpazesini genişleterek yurtdışına açılmayı planlıyor.
Ocak 2012'de kurulan Telefonkilifim.com internet üzerinden kişiye özel telefon kılıfı üretimi, koleksiyon ürünler, perakende satışa yönelik seri üretim ve teknoloji geliştirme alanlarında hizmet sunuyor. Kişiye özel telefon kılıfı üretimini Türkiye'de ilk yapan firma olan www.telefonkilifim.com bu alandaki liderliğini kurulduğu günden beri sürdürüyor. Telefonkilifim.com şirketlerle yaptıkları işbirlikleri ve geliştirdikleri teknolojilerle bulundukları sektördeki pazar paylarını yüzde 40'a çıkarmayı planlıyor.

Telefonkilifim.com Türkiye için yenilikçi bir iş modeli
BIC Angel Investments Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Joachim Behrendt yaptığı açıklamadı şunları söyledi; “Şimdiye kadar görüştüğümüz 130'un üstünde proje arasından girişimci ekibin potansiyeli, iş modeli ve elde edilen başarılar ve hedeflenen pazar anlamında en beğendiğimiz projelerden bir tanesi telefonkilifim.com'du. Bu ekiple sinerji yaratabileceğimiz ve katkı sağlayabileceğimiz birçok alanın da bulunduğunu düşünerek yatırım yapma kararı aldık. Telefonkilifim.com BIC olarak gerçekleştirdiğimiz ilk yatırım oldu ve hızlı bir şekilde yatırımlarımızı sürdürmeyi planlıyoruz. Verdiğimiz aktif destek, yönetim tecrübesi paylaşımı, şirketin kurumsallaşması ve alt yapının da güçlendirilmesiyle beraber telefonkilifim.com'un pazarda yüksek bir performans göstermesini hedefliyoruz.

Dünya'ya 'Türkiye'de tasarlandı ve üretildi' mesajını vereceğiz
Telefonkilifim.com'un kurucu ortakları Bulut Akışık ve Mert Özdal aldıkları yatırım desteği ile ilgili şunları söylediler: Uzun süren yenilikçi proje çalışmalarımızın bu şekilde destek görmesi hem kendimiz adına hem de ülkemizden çıkacak bu tarzda girişimciler adına çok umut verici. Özellikle BIC Angel Investments gibi bir kuruluş tarafından desteklenen ilk proje olmak da bizim adımıza büyük bir gurur kaynağı oldu. Şu ana kadar her girişimcide olduğu gibi yenilikçi fikir ve azmi kapital ile birleştirme sıkıntısı yaşadık. İnanıyoruz ki bizim gibi birçok girişimci de aynı kısıtlamalar ile karşılaşıyor. Bu şekilde işbirlikleri ile alınan destek girişimciye hem yeni bir soluk hem de daha geniş bakış açısı kazandırıyor.  Şu ana kadar yaptığımız bütün çalışmalarda aynı imzayı kullandık; "Türkiye'de tasarlandı ve üretildi". İnanıyoruz ki BIC ile işbirliğimiz ile ürün ve teknolojilerimizi sadece Türkiye değil tüm dünyaya "Türkiye'de tasarlandı ve üretildi" parolası ile yayma şansı yakalayacağız.
 
Telefonkilifim.com kurucu ortakları hakkında kısa bilgi
İki kurucu ortaktan biri olan  Bilkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği mezunu Bulut Akışık iş hayatına ilk olarak son sınıf öğrencisiyken kazandığı Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Teknogirişim Desteği ile atıldı. Yerli teknoloji geliştirme çalışmalarına o dönem farklı firmalardan özel sektör tecrübesi ile Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Mezunu Mert Özdal katıldı. 2010 yılında Teknogirişim Sermayesi Desteği'ni kazanan en genç ekip olarak 2012 yılında telefonkilifim.com projesine start verdiler ve geçmiş tecrübelerden edinilen bilgiler bu sektöre son hızla uygulanmaya başladı. Bulut Akışık Bilkent Üniversitesi MBA derecesiyle projenin iş yönetimi tarafına yoğunlaşırken, Mert Özdal ODTÜ MSc. bilgisiyle teknik alanda çalışmalarını sürdürüyor. Ekibin farklı alanlarda birçok patent ve teknoloji geliştirme çalışması bulunuyor.

BIC Angel Investments nasıl bir yatırım yapacak
BIC Angel Investments maddi yatırımın yanı sıra strateji ve iş geliştirme desteği, teknoloji ve tasarım alanında destek verecek.  Ayrıca uluslararası standartlarda muhasebe, insan kaynakları ve hukuk danışmanlığı hizmeti sunulacak. İlk aşamada yapılacak maddi yatırımın toplam boyutu 200 bin TL. Destek verilecek alanlar arasında öncelikli olarak web sitesi, mobil uygulama, dijital pazarlama, halkla ilişkiler, şirket performans takibi, iş geliştirme yer alacak.