BİFO, Cem Yılmaz'ın şefliğinde sahne aldı

Konseri, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bin 750 kişi izledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - "Konuk şef" olarak Cem Yılmaz'ın sahneye çıktığı Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası konserinden elde edilen gelirle, beş gence yurt dışında eğitim imkanı sağlanacak.

Borusan Holding'ten yapılan açıklamaya göre, Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası bu yılki özel konserini konuk şef Cem Yılmaz yönetiminde verdi.

Konsere orkestranın onursal şefi Gürer Aykal ve orkestra üyeleriyle yaptığı provalarla hazırlanan Cem Yılmaz, konserde Mozart, Rossini, Rimsky-Korsakov, Beethoven, Strauss ve Dvorak'ın eserlerinin seslendirildiği bölümde şef olarak başarılı bir performans sergiledi. Cem Yılmaz'ın konser süresince yaptığı espriler, salonda sık sık kahkahalara neden oldu.

Konserde geçen yılın bursiyerleri, genç yetenekler And Karabacak ve Mustafa Arda Cabaoğlu solist olarak katıldı.

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda bin 750 kişinin izlediği konserde, 185 bin lirası bilet satışından, 92 bin lirası da bağış yoluyla olmak üzere toplam 277 bin lira gelir elde edildi.

Borusan Kocabıyık Vakfı, konserden elde edilen gelirle Juilliard School Of Music New York Piyano Eşlik bölümü master öğrencisi Çağdaş Özkan ve Hochschule für Musik Köln master öğrencisi Sıtkı Kandemir Basmacıoğlu ve University of Rochester Eastman School of Music'te doktora programına başlayan Mustafa Arda Cabaoğlu'na eğitimleri için burs sağlayacak. Üç yetenekli müzisyenin yanı sıra iki yeni bursiyer daha yurt dışında eğitim fırsatı elde edecek.

Bir müzik öğrencisinin yurt dışı eğitimi yıllık ortalama 20 bin avroya mal oluyor. Borusan Holding'in "Konuk Şef Projesi" kapsamında düzenlenen özel konserlerden elde edilen bağışlarla bugüne kadar toplam altı yetenekli müzisyen için yurt dışında eğitim imkanı sağlandı.

Geçen yıl özel konserde Borusan İstanbul Flarmoni Orkestrasını, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı yönetmişti. Konserden elde edilen gelirle klarnet sanatçısı And Karabacak, Royal College Of Music'te 2007'de başladığı master eğitimini 2009'da başarı ile tamamladı. Mustafa Arda Cabaoğlu'na ise trompet dalında kazanmış olduğu doktora programına destek sağlandı.

Bu konularda ilginizi çekebilir