Bildiriye imza atan akademisyenlere soruşturma

1128 akademisyenin imza attığı ve hükümet kanadından ciddi eleştirilere maruz kalan bildiri hakkında, İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" olarak kendilerini tanımlayan ve bildiriye imza atan bazı akademisyenler hakkında soruşturma başlattı. Aynı zamanda Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Latife Akyüz, bildiriye imza atması nedeniyle görevinden uzaklaştırıldı.

Başsavcılığın yargı alanı içerisinde bulunan Avcılar, Başakşehir ve Küçükçekmece’deki üniversitelerde akademisyen olarak görev yapan ve "Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi" bildirisine imza atanlar hakkında resen soruşturma açıldı. 

Bildiriye imza atan bazı akademisyenler hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik, halkı kanunlara uymamaya tahrik, Türklüğü, cumhuriyeti, devletin kurum ve organlarını aşağılama ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından işlem yapılacağı belirtildi.

Başsavcılığın söz konusu akademisyenleri ifadeye çağırabileceği öğrenildi.

Görevden uzaklaştırıldı, savcılık soruşturma başlattı

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Latife Akyüz, 'Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi' tarafından yayınlanan bildiriye imza attığı gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı.

Aynı zamanda savcılık da Akyüz hakkında, 'terör örgütü propagandası yapmak' suçundan soruşturma başlattı.

 

Kaynak: DHA, AA