Bileşik Endeks, 50 binin altında

İMKB'de düşüş eğilimi bugün de sürdü, yüzde 3 daha kayıp yaşandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

  

İSTANBUL – Borsada sınırlı kalan toparlanma çabaları sonrası, satış tarafı yeniden ağır bastı. Endeks, günü 1521 puan düşüşle 49.933 puandan kapandı. Hisse senetleri ise yüzde 3 daha değer yitirdi. Gün sonunda 2.9 milyar lira işlem hacmi kaydedildi.

Hisse senetleri piyasası güne tepki alımlarıyla başlamasına karşın gün içerisinde zayıf görüntü çizdi. Günün ikinci yarısında artan satışlarla endeks 50 binin altına sarktı. Gün sonuna doğru piyasa yüzde 3 değer kayıpla 49.432 puanı test etti.

Buna karşın geçtiğimiz hafta yaşanan yurtdışındaki düşüşlerin ardından bugün Avrupa kanadında toparlanma çabaları veriliyor. ABD endeksleri ise satıcılı açıldı ve gevşek seyrediyor.

Diğer yandan Yunanistan CDS'lerinde (kredi iflas sigortası) artış devam etti. Atina borsası, Bankingnews.gr'de yer alan aralarında Unicredit ile Deutsche Bank'ın da bulunduğu büyük finansal kuruluşların repo piyasalarında Yunan bankalarına kredi açmaktan çekindiklerini öne süren spekülatif haberin etkisiyle geriledi.

Yurtiçi döviz piyasasında ise dolar 1.52 liranın üzerinde işlem görmeye devam etti. Bankalararası piyasada en iyi alış satış 1.5200/1.5245 TL. Merkez Bankası kapanış fiyatları ise dolarda 1.5225 TL, Euro’da ise 2.0837 TL.

Tahvil-bono piyasasında 16 Kasım 2011 vadeli gösterge tahvil günü yüzde 8.93 bileşik seviyesinden kapatırken, yarına valörlü işlemler yüzde 8.97 seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir