Bileşik Endeks yerinde saydı

Küresel piyasa, Fed'in bu akşam açıklayacağı tahvil alım programına odaklandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL – Borsa günü 82 puan artışla 68.804 puandan tamamladı. Gün sonunda 2 milyar liralık işlem hacmi gerçekleşti.

Yurtdışı piyasalara eşlik eden İMKB hisse senetleri piyasası bugün yatay seyir izledi. Günün en düşük seviyesini 68.192 puan ve en yüksek seviyesini 68.847 puanla ilk seansta gören borsada gözler ABD’ye çevrildi. Küresel piyasa, ABD'de ekonomik toparlamayı desteklemek için Fed'in bu akşam açıklayacağı tahvil alım programına odaklanmış durumda. Dün başlayan Fed toplantısı bugün sona erecek ve TSİ 20:15'te toplantı sonuçları açıklanacak.  Fed'in önümüzdeki 6 aylık periyotta yaklaşık 500 milyar dolarlık tahvil alım programı açıklaması bekleniyor.

Fed'in 500 milyar dolar parasal gevşemeye gideceği beklentisiyle dolar, diğer para birimleri karşısında değer kaybı yaşadı. Euro/Dolar 1.40 direncinin üzerindeki hareketine devam ederken, Dolar/TL 1.41 seviyesinde işlem gördü. Serbest piyasada dolar 1.4150, euro 1.9800 liradan kapandı.

 

Tahvil-bono cephesinde dün spot kapanışını yüzde 7.58 seviyesinden gerçekleştiren 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz şu sıra yüzde 7.64 düzeyinden kapandı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir