Bilici yatırım, talep topluyor

Halka arza hazırlanan şirket, artan oranlı geri alım garantisi uygulayacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ADANA - Adana'da kurulu olan ve halka açılmaya hazırlanan Bilici Yatırım'ın halka arzında talep toplamaya başlanıldığı belirtildi.

Bilici Yatırım'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, sermaye artışı yoluyla gerçekleşecek ve tüm geliri yeni yatırımlar için şirket sermayesine eklenecek arzda, Deniz Yatırım liderliğinde, 21 aracı kurumun yer aldığı geniş bir konsorsiyum görev yapıyor.

Adana'dan 14 yıl sonra gerçekleşecek ilk halka arz olmaya hazırlanan Bilici Yatırım, halka arzında talep toplamaya başladı. Talep toplama, 11 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

Tamamının yurt içinde satılacağı arzda hisselerin yüzde 90'ı yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 10'u ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi.

Halen 20 milyon 73 bin 320 lira olan şirket sermayesi, halka arz sonrası 30 milyon liraya yükselirken, şirketin halka açıklık oranının ise yüzde 33.10 olması bekleniyor. Halka arz fiyatı ise hisse başına 2,70 lira olarak belirlendi.

Halka arzdan elde edilecek gelirin ise 26,8 milyon lira olacağı belirtilen açıklamada, Bilici Yatırım'ın halka arzında uzun vadeli yatırımı özendirmek amacıyla ''Artan Oranlı Geri Alım Garantisi'' uygulanacağı vurgulandı.

Bu uygulamadan sadece halka arza katılan bireysel yatırımcılar yararlanabilecek.

Ayrıca, halka arzın daha geniş bir yatırımcı tabanına ulaşmasına katkı sağlamak üzere yurt içi bireysel yatırımcılar için başvuru üst limiti 100 bin adet olarak belirlendi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir