Bilici Yatırım'a iki kat talep geldi

26,8 milyon liralık hisse satışının yapıldığı arza 2 bin 800 yatırımcı katıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL  - Talep toplamanın dün sona erdiği ve 2 bin 800 yatırımcının katıldığı Bilici Yatırım halka arzına iki katın üzerinde talep geldi.

Şirketin yazılı açıklamasına göre, 14 yıl sonra Adana'dan gerçekleşen ilk halka arz olan Bilici Yatırım halka arzı tamamlandı. 9-11 Mayıs 2011 tarihleri arasında taleplerin toplandığı ve 26,8 milyon liralık hisse satışının yapıldığı arza, 2 bin 800 yatırımcı katılırken, arzın iki katından fazla talep geldi.

Bireysel taleplerin yüzde 44,67'sinin karşılanabildiği arza, İstanbul'dan sonra en fazla katılım Adana'dan oldu. Hisselerin yüzde 23,60'ı Adanalı yatırımcılar tarafından satın alındı. İstanbul'dan gelen alımlar, toplam satışın yüzde 35,92'sini oluştururken, üçüncü sırayı yüzde 4,93'lük payla İzmir aldı.

Halka açıklık oranının yüzde 33,1 olacağı Bilici Yatırım hisselerinin 2,70 lira başlangıç hisse fiyatıyla, 17 Mayıs Salı gününden itibaren İMKB'de işlem görmeye başlaması bekleniyor.

Sermaye artışı yoluyla gerçekleşen ve tüm geliri yeni yatırımlar için şirket sermayesine eklenecek arz sonrası şirket sermayesi 30 milyon liraya yükseldi.

Bilici Yatırım halka arzında uzun vadeli yatırımı özendirmek amacıyla "Geri Alım Garantisi" uygulanacak. Bu uygulamadan sadece halka arza katılan yurt içi bireysel yatırımcılar yararlanabilecek.

Halka arz sonrasında likidite sağlayıcı işlemler de uygulanacak. Deniz Yatırım tarafından gerçekleştirilecek bu işlemler, hisseler işlem görmeye başladıktan sonra bir yıl süre için geçerli olacak.

"Deneyimlerimizi Adana şirketleriyle paylaşmaya hazırız"

Bilici Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Bilici, halka arz sonuçlarına yönelik yaptığı değerlendirmesinde, halka arza yaygın katılımın, hisselerin geniş bir kesim tarafından talep görmesinin, kendileri için en az satış başarısı kadar önemli olduğunu belirtti.

26,8 milyon liralık orta ölçekli bir halka arzda 2 bin 800 kişilik yatırımcı tabanına ulaşarak bu konudaki hedeflerini gerçekleştirdiklerini kaydeden Bilici, "Adanalı yatırımcı hemşehrilerimize ise gösterdikleri yoğun ilgi için özel olarak teşekkür ediyoruz. İstanbul'un ardından en yoğun talebin Adana'dan gelmiş olması, 60 yıllık Adanalı bir aile olarak bizler için ayrı bir gurur vesilesidir" dedi.

Bilici, halka arzda elde ettikleri başarının Adanalı şirketlere esin kaynağı olmasını arzu ettiklerini ve bu konudaki deneyimlerini Adana şirketleriyle paylaşmaya hazır olduklarını ifade etti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir