Bilişim sektörünün geleceği tartışılacak

Yenilikçi Türkiye için Bilişim Konferansı , Türk Sanayici ve İşadamları Derneği ve Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği tarafından yarın İstanbul'da düzenleniyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD)  tarafından bilişim sektörünün Türkiye'deki gelişiminin ve geleceğinin tartışılması amacıyla düzenlenen "Yenilikçi Türkiye İçin Bilişim Konferansı" yarın İstabul'da yapılacak.  

TÜSİAD açıklamasına göre, konferansta, bilişim yoluyla daha yenilikçi bir ülke olma yolunda atılması gereken adımlar, kamu kesimi ve sektör paydaşlarıyla tartışılacak.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün'ün de katılımı beklenen konferansta açılış konuşmaları, TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Cılız, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer tarafından gerçekleştirilecek.

Bilişimin, firmaların ve ülkenin inovasyon kapasitesiyle, sektörün büyümeyi artırıcı rolünün ele alınacağı etkinlikte, Doğan Online Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, "Bilgi Toplumuna Ulaşmada İletişim Teknolojileri ve Yeni İş Modellerinin Rolü" başlıklı ana tema konuşmasını yapacak.  

Toplantıda yapılacak konuşmalarda telekomünikasyon sektörünün ülkenin inovasyon kapasitesi ve rekabet gücüne katkısı ele alınacak. Konferans kapsamında düzenlenecek panelde ise bilgi teknolojilerinin, özellikle yazılım ve servis sektörünün, ülkenin inovasyon kapasitesi ve rekabet gücüne katkısı ele alınacak. Panelin moderatörlüğü Index Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik ve Lidya Ventures kurucusu Turgut Gürsoy tarafından gerçekleştirilecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir