Bin Ladin etkisi, borsada sınırlı kaldı

Güne yükseliş eğiliminde başlayan İMKB, sabah saatlerindeki ivmeyi kapanışa kadar koruyamadı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB), alıcılı seyrin ardından bir miktar kar satışı ile karşılaştı.

İlk seansta en yüksek 69807 puanı gören Bileşik Endeks, ikinci yarıda bir miktar kar satışı ile karşılaştı ve 69400 seviyesine kadar geriledi. 69500 üzerinde tutunma çabasında başarılı olan İMKB 100 Endeksi günü yüzde 0.39 veya 272.28 puan artışla 69522.42 puan seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi birinci seansta 1.237.208.400 TL, ikinci seansta 1.116.374.391 TL olurken, toplam işlem hacmi 2.353.582.791 TL olarak gerçekleşti.

Geçen hafta ABD borsaları haftayı yükselişle tamamlamıştı. Bu sabah Asya'da olumlu bir görünüm sergilenirken, El Kaide lideri Bin Ladin'in öldürüldüğü haberinin etkisiyle Avrupa borsalarının artıda başlayacağı beklentisi İMKB'nin açılışında etkili oldu. Ancak olumlu etkinin sınırlı kaldığı görüldü.

Sabah saatlerinde Euroya karşı güç kazanmaya baslayan doların, Avrupa'da açıklanan verilerin ardından zayıflamaya başladığı görüldü.

Yarın açıklanacak enflasyon verileri ile 13 Mayıs'a kadar açıklanması beklenen bankaların konsolide olmayan bilanço rakamları takip edilecek önemli gündem maddeleri arasında bulunuyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir