Bingöl'de 1 terörist etkisiz hale getirildi

Karlıova ilçesi Hasan Ova Köyü yakınlarında çıkan çatışmada 1 terörist ölü ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL- Bingöl'de güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada, 1 terörist etkisiz hale getirildi.

Bingöl Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 00.40 sularında, Karlıova ilçesine bağlı Hasan Ova Köyü Burmataş Mahallesi Taşlıdere mevkisinde, güvenlik güçleri tarafından yürütülen operasyonda, 3-4 kişilik olduğu değerlendirilen terörist gruba ait görüntünün alındığı, "dur" ihtarına karşı teröristlerin ateşle karşılık verdiği belirtildi.

Açıklamada, kısa süreli olan çatışmada 1 teröristin etkisiz hale getirildiği, olay yerinde 1 Kalaşnikof marka tüfek, bu silaha ait 4 şarjör ile 2 el bombasının ele geçirildiği ve bölgede operasyonların devam ettiği bildirildi.

1 haftada 9 terörist ölü ele geçirildi

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlarda 9 teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesindeki duyuruda, 9-15 Temmuz 2011 arasında 9 teröristin ölü, 1 teröristin sağ ele geçirildiği, 14 teröristin de teslim olduğu kaydedildi.

Duyuruda, 11 Temmuzda Erzincan Refahiye'de 1, 14 Temmuzda Diyarbakır Silvan'da 7 ve 15 Temmuzda Bingöl Karlıova'da 1 teröristin ölü ele geçirildiği, 11 Temmuzda Samsun Ayvacık'ta bir teröristin sağ yakalandığı, 13 Temmuzda Şırnak Silopi'de ise 14 teröristin teslim olduğu belirtildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir