Bingöl'de 8 terörist ölü ele geçirildi

Bingöl'de bir eve düzenlenen operasyonda, "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 8 terörist ölü ele geçirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
BİNGÖL - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Yayladere ilçesinde bir eve düzenlenen operasyonda 8 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini söyledi.
Güvençer, yaptığı açıklamada, bugün saat 13:30 sıralarında Yayladere ilçesinin Sürmelikoç köyüne bağlı Çay mezrasında bir eve operasyon düzenlendiğini ve "teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktığını belirterek, "Çatışmada 8 terörist ölü ele geçirildi" dedi.
Öte yandan olaya ilişkin Elazığ Valiliği'de bir açıklama yaptı. Elazığ Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, dün Karakoçan Bozçatı Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk alanında bulunan Okçular köyü mülki sınırları içerisindeki Kurt Tepe bölgesinde 5-6 kişilik bölücü terör örgütü mensubunun bulunduğuna ilişkin duyum alındığı bildirildi.
Alınan duyum ve yapılan istihbarı çalışmalar neticesinde anılan bölgeye Elazığ İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca operasyon planlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bahse konu terör örgütü mensuplarının aynı gün akşam hava karardıktan sonra Perisuyu'nu geçerek Bingöl ili Yayladere ilçesi Sürmelikoç köyü mülki sınırlarına girdikleri ve köyün dışında boş bir evde saklandıklarının tespit edilmesi üzerine, planlanan operasyon adli ve mülki makamların da onayı alınarak söz konusu bölgeye kaydırılmıştır. 15 Aralık günü sabah saatlerinden itibaren, gerekli çevre emniyet tedbirlerinin alınmasını müteakip ev içerisinde bulunduğu değerlendirilen terör örgütü mensuplarına müteaddit kereler 'teslim ol' çağrısında bulunulmasına rağmen, çağrılara ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıkmış olup, çatışma sonucunda 8 terör örgütü mensubu silah, teçhizat ve bol miktarda malzeme ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir."
Açıklamada, bölgede operasyonların devam ettiği belirtildi.
Bu konularda ilginizi çekebilir