Bingöl'de canlı bomba terörü

Patlama sonucu biri canlı bomba 3 kişi öldü, 20 kişi yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL - Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Bingöl'deki patlamada biri canlı bomba 3 kişinin öldüğünü, 20 kişinin yaralandığını bildirdi.

Vali Güvençer, saldırının kent merkezindeki vatandaşların yoğun olduğu cadde üzerinde meydana geldiğini belirterek, "Cinsiyeti kadın olan bir canlı bomba, üzerindeki bombayı patlatmış. Biri canlı bomba 3 ölü, 20 yaralı var. Ölen 2 vatandaştan birisi kadın. Hastanemizde toplam 20 yaralı var. Yaralılardan birinin durumu çok ağır" diye konuştu.

Güvençer, olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, bugün saat 13.15'te şehrin en işlek caddesinde kaldırım üzerinde kadın olduğunu tespit ettikleri bir canlı bombanın kendini imha etmek suretiyle saldırı gerçekleştirdiğini belirtti.

Güvençer, olayla ilgili şu bilgileri verdi:

"Olay mahallinde bir kadın kardeşimiz ve hastaneye sevk edilen yaralılardan biri vefat etmiştir. Hayatını kaybedenlerin Hatice Belgin diğeri de Mehmet Çibuk kardeşmizdir. 21 yaralımızdan 4'ünün durumu ağırdır. Tedavileri sürüyor. Hedef gözetmeksizin şehrin en canlı noktasında en hareketli saatte bu canlı bomba eyleminin yapılmasını esefle kınıyorum. Yardımcı olan tüm kötü niyetli insanların yakalanması için takip çalışmalarımız devam ediyor. Bingölümüzün başı sağolsun. Bombacının asıl hedefi yok. Hedef gözetmeksizin tamamen sivil vatandaşlarımıza ve Bingölümüzün asayişine kastedilmiş bir eylem. İkinci bir bomba hususunda bir tespitimiz yok. Ama elbette emniyet teşkilatımız olay mahallinde tüm tedbirleri aldı. Arama çalışmaları şu anda devam ediyor. Bombacının kimliği henüz belirlenemedi. Önümüzdeki günlerde yürütülen çalışmalar neticesinde açıklığa kavuşturulacaktır. Patlamanın şiddetine bakılırsa oldukça yüklü miktarda bomba olduğu anlaşılıyor."

Gazetecilerin "Eylem AK Parti mi yönelik?" sorusu üzerine Vali Güvençer, "AK Parti İl Başkanlığının da içerisinde bulunduğu yüksek katlı binanın önünde patlama oldu. Bu konuda yorum için henüz erken" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir