Bingöl'de polis otosuna saldırdılar

Saldırıda bir polis memuru yaralandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BİNGÖL - Bingöl'de polis aracına düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan polis memuru hastaneye kaldırıldı. Bingöl'de polis otosuna düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan polis memuru, Elazığ'a sevkedilerek Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'ne getirildi.

Alınan bilgiye göre, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi'nde, içerisinde 2 polis memurunun bulunduğu polis aracına, başka bir araç içerisinden, kimlikleri henüz belirlenemeyen kişi yada kişilerce ateş açıldı.  Saldırıda yaralanan polis memuru Hasan Hüseyin Korkut ile şok geçiren ve kimliği açıklanmayan polis memuru, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Bingöl Valisi Hakan Güvençer, hastaneye gelerek polis memurlarının sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı.

Yaralı polis memuru Korkut, Bingöl Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahalenin ardından Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastane'sine sevk edildi. Bingöl'de bulunan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Hakan Güvençer ve Belediye Başkanı Serdar Atalay ile birlikte hastaneye gelerek, yaralı polis memurunun sağlık durumuyla ilgili bilgi aldı. Bakan Yılmaz, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, üzücü bir olay yaşandığını, iki polise saldırı yapıldığını, olayın faillerinin bir an önce yakalanmasını temenni ettiklerini söyledi.

Olayın detaylarını konuşmak için erken olduğunu kaydeden Yılmaz, "Polis memurlarımızdan biri bacağından yaralandı. Gerekli müdahale yapıldı ve tıbbi olarak daha iyi hizmet alabilmesi için Elazığ'a sevk edildi. Bu kardeşimizin sağlığına kavuşması en büyük temennimiz. Bu saldırı, polis kardeşimize değil tüm Bingöl'e, halkımıza yapılmış saldırıdır, huzurumuza yapılmış saldırıdır. Milletin aklında, vicdanında gerekli karşılığı görecektir. Bu tür saldırıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum. Tüm halkımıza, emniyet camiasına geçmiş olsun diyorum" şeklinde konuştu.

Bu konularda ilginizi çekebilir