Biofarma'nın satışı gündemde

Partners in Life Sciences (PILS) ve Citigroup Venture Capital International, Biofarma'yı 700 milyon dolar ile 1 milyar dolara arası bir fiyata satmayı hedefliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Piyasada, Türk ilaç üreticisi Biofarma'nın 700 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında bir fiyata satılacağı konuşuluyor.

Reuters'in haberinde, Partners in Life Sciences (PILS) ve Citigroup Venture Capital International, jenerik ilaç üreticisi Biofarma İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş'nin satışı için yatırım bankacılarıyla görüştüğü bildirildi. 

Edinilen bilgiye göre, satışta danışmanlık yapan kişileri de seçmeye yakın olan şirket, 700 milyon dolarlık bir gelir bekliyor.

2007'de Partners in Life Sciences (PILS) ve Citigroup Venture Capital International (CVCI) tarafından 200 milyon dolara satın alınan şirketin fiyatının 1 milyar doları bulabileceği söyleniyor.

İsmi açıklanmayan bir Biofarma yetkilisi, "Biz özel sermaye aidiz. Doğru zamanda şirketi satmaya istekli olabilirler" diye konuşurken, daha fazla yorum yapmaktan kaçındı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir