”Bir doğru sayısız yanlışı silmeye yetmez”

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Erdoğan'ın Davos'taki tepkisini değerlendirip yaptığı davranışın 6 yıllık taşeron siyaseti örtmeyeceğini belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Davos'taki tepkisini değerlendirirken "6 yılı aşkın süredir sergilediği ilkesiz, omurgasız, teslimiyetçi ve daha da önemlisi taşeron siyasetini örtemeyecek, yalnızca bir doğrusu, sayısız yanlışlarını silmeye yeterli olmayacak" dedi.

Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısında, İsrail'in Gazze'ye saldırısı, Davos toplantısı ve ardından yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bahçeli, Erdoğan'ın, bu tartışmaya ne niyetle katıldığının, hangi saiklerin kendisini oraya yönelttiğinin, hangi sıfatı taşıyarak orada bulunduğunun, Ortadoğu'daki soruna doğrudan müdahil olan BM Genel Sekreteri, Arap Birliği Genel Sekreteri ve İsrail Cumhurbaşkanı'nın arasındaki bu tartışmada, Filistinli hangi grubun adına ve yetkiyle orada bulunduğunun sorgulanması gerektiğini kaydetti.

"Katılma gerekçesi ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir Başbakanına yönelik İsrail Cumhurbaşkanı ile oturum yöneticisinin küstah, aşağılayıcı tavırları karşısında Erdoğan'ın tepkisi; yöntemi tartışılsa bile haklı, meşru ve yerindedir" diyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şayet maruz kalınan muamelelere rağmen tepki bu noktada, yeri ve zamanı geldiğinde gösterilmemiş olunsaydı Türk milletinin şeref ve haysiyeti savunulmamış, hakaretlere boyun eğilmiş olunacaktı. Ancak, Başbakan Erdoğan'ın bu tepkisi ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak göstermesi gereken bu tavrı, 6 yılı aşkın süredir sergilediği ilkesiz, omurgasız, teslimiyetçi ve daha da önemlisi taşeron siyasetini örtemeyecek, yalnızca bir doğrusu, sayısız yanlışlarını silmemize yeterli olmayacaktır. Başbakan'dan bugüne kadar görmediğimiz tutum, toplumda 6 yıldır özlenen ve aranan devlet adamlığı duygularını da ortaya çıkarmış, milletimizde haklı bir umut uyandırmıştır. Bu umudu, basit hesaplarla iç siyasette, oya tahvil etmek isteyen AKP zihniyeti, köhnemiş anlayışını yurda dönüşünde de sergilemiş ve maalesef değişen hiçbir şeyin olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur."

MHP Genel Başkanı Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın duruşunun, ümit verici bir gelişme olarak adlandırılması gerektiğini, milletin, Erdoğan'dan, açtığı bu yeni kapıdan yeni hamleler beklediğini ifade etti. Davos toplantısından sonraki gelişmeler ve Erdoğan'ın Türkiye'deki açıklamalarının, iyimser düşünmelerine imkan vermediğini belirten Bahçeli, "Başbakan bildiğimiz kimlik ve kişiliğine dönerek karakolda doğruyu söyleyip, mahkemede şaşan şahsiyet olarak tekrar karışımıza çıkmıştır" dedi.

"IMF ile müzakereler yılan hikayesine döndü"

Bahçeli, IMF ile yapılan müzakerelerin yılan hikayesine döndüğünü belirterek, "IMF'nin madem istenmeyen ve kabul edilemeyecek talepleri vardır, o zaman kapısında beklemenin, sürekli olarak suya sabuna dokunmayan açıklamalarla ertelenen görüşmelerin devam ettirilmesinin hiçbir manası olmayacaktır" dedi. Bahçeli, Türkiye'nin birçok badireyi atlattığını belirterek ekonomik sıkıntının da üstesinden geleceğini söyledi.

Bahçeli, AK Parti Hükümeti'nin, ülkeyi sonu meçhul bir karanlık tünelin içine soktuğunu ileri sürdü. Geçen yılın ekim ayında, 2009 için dünya ekonomisinde yüzde 2,2'lik bir büyüme tahmininde bulunan IMF'nin, bu tahmininden vazgeçerek küresel ekonominin neredeyse durma noktasına geldiğini duyurduğunu belirten Bahçeli, Türkiye'ye yabancı sermaye girişinin hızla daraldığına dikkati çekti.