Bir kilo kırmızı ete, 7 kilo tavuk

Kilogramı 35 lirayı bulan kırmızı etteki fiyat artışları, vatandaşın cebini yakıyor

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
KONYA - Tüketici Fiyatları Endeksine (TÜFE) göre, Ocak ayında en fazla fiyat artışı yaşanan ürünler arasında yer alan kırmızı et, tavuk eti ile arasındaki fiyat farkını açıyor.
Adinilen bilgiye göre, Kurban Bayramından bu yana canlı hayvan sıkıntısı nedeniyle fiyatı sürekli artan ve bazı ürünlerde kilogramı 35 lirayı bulan kırmızı etteki fiyat artışları, vatandaşın cebini yakıyor.
Kasaplarda ve marketlerde kaliteli kırmızı etin kilosu 23 liradan başlarken, dana kuşbaşı kilogramı 23, daha haşlama 24, daha rosto 26, dana sote 29, dana but biftek ise 30 liradan satılıyor. 
Dana etine göre fiyatı daha yüksek olan kuzu etinde de fiyat artışı devam ediyor.  
En fazla tercih edilen kuzu but 24, kuzu fırın 25, kuzu saç kavurma 27, kuzu yarım kol 28, kuzu kemiksiz 32, kuzu pirzola 33, kuzu külbastı ise 35 liradan satışa sunuluyor.
Kırmızı et fiyatlarındaki artışla birlikte kesesini düşünen orta ve dar gelirli vatandaşa, kilosu 4-5 liradan başlayan tavuk eti fiyatları daha cazip geliyor. Kasap ve marketlerde tüm pilicin kilosu 4,5-5, but 5, kanat 6,5 liradan satılıyor.
Kasaplarda 30-35 lira arasında satılan 1 kilo kuzu külbastı veya pirzola yerine 7 kilo, ortalama 23 liradan satılan 1 kilo dana kuşbaşı yerine de yaklaşık 5 kilo tavuk eti alınabiliyor. 
Bu konularda ilginizi çekebilir