Bir kişi de karşılasa Diyarbakır'a gideceğim

Konya'da halka seslenen Bahçeli, "Nerede, ne söylediysem Diyarbakır'da da kıvırmadan aynısını söyleyeceğim" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

KONYA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Diyarbakır'a inadına gideceğim, orada bir kişi de karşılasa... Nerede, ne söylediysem Diyarbakır'da da kıvırmadan aynısını söyleyeceğim. Çünkü bu ülke bizim. Ne bir kum tanesi ne bir insan kaybına rıza gösteririz" dedi.

Bahçeli, Hükümet Meydanı'nda partisince düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Seçimlerin Türk milletine ve siyasi partilere hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Bahçeli, ülkenin çok ağır iç ve dış tehlike, tehdit ve tuzaklarla karşı karşıya olduğu dönemde seçimlerin yapılacağını belirtti.

Seçimlerin milletin kaderinin yeniden belirlenmesinde karar anı olacağını dile getiren Bahçeli, vatandaşlardan 12 Haziran seçimlerini önemsemesini ve sandığa gitmesini istedi.

Bahçeli, AK Parti'nin 2002 ve 2007 seçimlerinde büyük bir sayısal çoğunlukla tek başına iktidar olduğunu ve tüm politikalarını uygulayacak güce sahip olduklarını vurgulayarak, buna karşın insanların işsiz olduğunu, hayat standartlarının yükseltilemediğini, bu nedenle AK Parti'nin iktidardan uzaklaşma vaktinin geldiğini savundu.

Başbakan Erdoğan'ın MHP'yi sürekli olarak "Sivas'ın ötesine gidemiyorsun" diyerek eleştirdiğini anımsatan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Ayın 6'sında Diyarbakır'da olacağım. MHP'nin Diyarbakır'a gidişinden rahatsız olan Başbakan, Adalet ve Kalkınma Partisi zihniyeti, devletin bürokratlarını kullanıyor. PKK-MHP sataşması veya bir grup ülkücü Diyarbakır'a gidecekmiş de orada mitingi sabote edip oyunu artıracakmış... Bu ne şerefsizliktir, bu ne ahlaksızlıktır. Milliyetçi Hareket canını dün verdiği gibi bugün de verir ama ülkesine ve milletine bir toplu iğne ucu kadar zarar verdirmemek için gayret gösteriyor. O zannediyor ki bunlar Diyarbakır'a gitmesin, vazgeçsinler.

Şimdi söylüyorum. Diyarbakır'a inadına gideceğim, orada bir kişi de karşılasa... Nerede, ne söylediysem Diyarbakır'da da kıvırmadan aynısını söyleyeceğim. Çünkü bu ülke bizim. Bu ülkeden ne bir kum tanesi ne bir insan kaybına rıza gösteririz. Biz bin yıllık kardeşliğin sevdalısıyız. Diyarbakır'da MHP, kardeşliğin sembolü olan, tarihe kayıt düşen bir toplantı yapacak. Bu toplantıda Diyarbakırlılar Milliyetçi Hareket'e inşallah kucak açacaklar. Çünkü onlar bölünmek istemiyor. Çünkü onlar kardeşliğin bozulmasını istemiyor. Çünkü onlar birarada yaşamanın huzur ve mutluluğunu yaşamak istiyor."

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir