Bir tek yolsuzluğu ispatlayamadın

Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. Bugüne kadar bir tek yolsuzluğu ispat edebilmiş değil'' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan Milletvekili Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'yla ilgili olarak, ''Ekibimizle oturur beraberce kapalı oturum yaparız ki bu yasalar içinde var o ayrı bir konu hele hele siyasetçiler olarak, gruplar olarak  bunun kararını kendimiz veririz, köşe yazarları bunu belirleyecek değil. Hangi makamda olursa olsun hangi gücü, hangi iradeyi, hangi iktidarı elinde bulundurursa bulundursun bizim hareketimiz, bizim davamız her meseleyi istişare, her meselede de korkmadan çekinmeden tereddüt etmeden hakkı, gerçeği söylemeyi gerektirir. Bu istişareleri de Kızılay Meydanı'nda yapacak halimiz yok" dedi.
 
Kürsüye her çıktığında yolsuzluk diyor
 
Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı tam 2,5 yıldır, kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. Biz yola çıkarken 3Y prensibiyle yola çıktık. Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele...Bugüne kadar bir tek yolsuzluğu ispat edebilmiş, belgelendirebilmiş, delillendirebilmiş değil'' şeklinde konuştu.
 
Erdoğan, ''Türkiye'de AK Parti'ye yolsuzluk ithamında bulunacak bir parti varsa, en son parti sizsiniz. Bize yolsuzluk iftirası atacak olan en son kişi geçmişinde SSK'yı batırmaktan başka marifeti olmayan CHP Genel Başkanıdır. Sen SSK'yı batırdın. Bütün belgeleriyle her şey ortada'' dedi.
 
O havaalanını yine yapacağız
 
Hakkari'deki havaalanı inşaatının terör örgütü tarafından engellendiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Ey benim Kürt kardeşim, Hakkarili kardeşim; sana hizmet gelmesini engelleyen bir siyasi partiye nası destek veriyorsun. Bak ben size delille konuşuyorum. Biz size hizmet getirmeye çalışıyoruz. Onlar engelliyor. Duracak mıyız? Durmayacağız. O havaalanını yine yapacağız'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan, ''Bu ülkede terör örgütüyle marjinal sol arasında maalesef bir gönül ilişkisi var. Kimi zaman açık kimi zaman da gizli bir dayanışma var. Son seçimlerde Hakkari'de yaşadığımız gibi... Açık net her şeyi orada gördük'' şeklinde konuştu.