Birçok ilde eğitime ara verildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle Adıyaman, Hakkari, Muş, Bitlis, Çanakkale, Şırnak'ta eğitime ara verildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Yoğun kar yağışı nedeniyle Adıyaman, Hakkari ve Muş'un bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.

Adıyaman'ın Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, kar yağışı nedeniyle oluşacak aksaklıkları göz önünde bulundurarak ilçe genelinde eğitime 2 gün ara verdiklerini bildirdi.

Sincik ilçesi ve köylerinde de yoğun kar yağışı nedeniyle 3 gün süreyle eğitime ara verildi. İlçede 20 köy ile 40 mezranın yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor.

Gerger ilçesi ile köylerinde de eğitime 3 gün ara verildiği, kapalı 15 köy yolunun açılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Gölbaşı ilçesi ve köylerinde eğitime 3 gün ara verildiği öğrenildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Aziz Özduman, okulların 13 Şubat Pazartesi günü açılacağını ifade etti.

Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde dünden beri devam eden kar yağışı nedeniyle taşıma merkezli İzci ve Yeşiltepe ilköğretim okulları ile yolları kardan dolayı kapalı olan Mutlu, Karagöl, Fatih ve Taşdamlar ilköğretim okullarında 3 gün süreyle eğitime ara verildi. İlçede 16 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, ilçe merkezi ve Pınarbaşı beldesinde eğitime devam edildiğini belirtti.

Hakkari Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut, yoğun kar yağışı nedeniyle Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.

Muş'un Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, ilçe merkezine bağlı 93 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bu nedenle eğitime bugün öğleden sonra başlamak üzere 2,5 gün ara verildiğini belirtti.

Bitlis'te eğitime 3 gün ara

Bitlis'in Mutki ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 3 gün ara verildi.

Mutki İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerde eğitime 3 gün ara verildiğini bildirdi. Bu arada, çığ düşmesi sonucu kapanan Bitlis-Mutki karayolu, yapılan çalışmaların ardından yeniden ulaşıma açıldı. Bitlis merkez ve merkeze bağlı köylerde, eğitime 2 gün ara verildiği bildirildi.

Şırnak'ta eğitime 1 gün ara verildi

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları ve kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde ilköğretim ve liselerde eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

Lapseki de eğitime ara verdi

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava, hayatı olumsuz etkiliyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kocabaş, taşımalı sistemle 13 köyden 264 öğrencinin Lapseki'ye taşındığını, ancak dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı dolayısıyla merkeze yakın olan 6 köyden sadece 110 öğrencinin okullarına ulaşabildiğini belirtti.

Yolların kapanması ve buzlanma ihtimaline karşı, şehre ulaşan öğrencileri köylerine geri gönderdiklerini ifade eden Kocabaş, "6 köyden gelen 110 öğrencilerimizi kar yağışı ve buzlanmaya karşı köylerine geri gönderdik. Çünkü kar yağışının devam edeceğini öğrendik. Geri gönderdiğimiz öğrencilerimizin köylerine ulaştıklarını da öğrendik" dedi.

İl Genel Meclisi üyesi Eyüp Yılmaz da şu an itibariyle kapanan köy yolunun bulunmadığını belirterek, "Köy muhtarlarıyla devamlı irtibat halindeyiz. İlçede araçlarımız tedbir amaçlı hazır bekliyor" diye konuştu.

Okullarına gitmeye çalışan 15 öğretmen yolda kaldı

Muş'un Korkut ilçesine bağlı Karakale beldesinde, yeni atandıkları okullara gitmeye çalışan 12'si kadın 15 öğretmeni taşıyan servis minibüsü, kar nedeniyle yolda kaldı. Kara saplanan minibüsü kendi çabalarıyla kurtaramayan öğretmenler, Korkut ilçesini arayarak yardım istedi.

Servis minibüsü, yetkililerin gönderdiği araçla saplandığı yerden halat yardımıyla kurtarıldıktan sonra öğretmenler görev yerlerine ulaşabildi.

Hakkari'de tipiye yakalanan köylüler kurtarıldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan 14 kişi, karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

Önceki gün akşam saatlerinde araçlarıyla Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesindeki evlerine gitmeye çalışan 14 vatandaş, beldeye 10 kilometre kala yolda kar yağışı ve tipiye yakalanarak mahsur kaldı. Durumun İl Özel İdaresi'ne bildirilmesi üzerine 3 araç içerisinde mahsur kalan 14 kişi, bölgeye giden karla mücadele ekiplerince kurtarıldı.

Tatvan'da ahırın üzerine çığ düştü

Bitlis'in Tatvan ilçesi Çağlayan Mahallesi'nde bir ahırın üzerine çığ düştü. Çığ nedeniyle yıkılan ahırda bulunan büyükbaş hayvanlardan bir çoğu telef oldu.

Yıkılan ahırın sahibi Adil Akten, sabah erken saatlerde komşularının kendisini aradığını ve ahırına çığ düştüğünü haber verdiğini söyledi.

Ahırda tek geçim kaynağı olan 13 büyükbaş ve 2 küçükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Akten, komşuları ve Tatvan Belediyesi'ne bağlı ekiplerin yardımıyla 7 hayvanı sağ olarak çıkardıklarını, kalan hayvanların ise yıkılan ahırın altında kalarak telef olduğunu kaydetti.

Bayburt'ta vatandaşlara çığ uyarısı

Bayburt'ta dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığının yer yer 1 metreye ulaştığı Kop Dağı'nda, karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Kentte kar yağışının cuma gününe kadar etkili olacağına dikkati çeken yetkililer, bölgede eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları uyarısında bulundu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir