”Birisi kutsal değerlerimizi kullanıyor”

Demokrat Parti Genel Başkanı Soylu, AKP ve CHP'yi eleştirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

NİĞDE - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, AKP ve CHP'yi eleştirerek, "Birisi kutsal değerlerimizi kullanıyor, ötekisi Cumhuriyetin değerlerini istismar ediyor" şeklinde konuştu.

Soylu, Niğde'de bir düğün salonunda partisince düzenlenen 9. Olağan İl Kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin tarihinde en sıkıntılı günlerini yaşadığını, bu durumun sorumlularının da AK Parti ile CHP olduğunu öne sürdü.

Yaklaşık 6 ay önce beyaz bir yürüyüş başlattıklarını, güçlü ve onurlu bir Türkiye oluşturmak için çaba gösterdiklerini ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

"6 yıldan bu yana bu ülkenin değerleri üzerinden siyaset yapılıyor. Ancak, kepenk kapatan esnafın, üretim yapamayan çiftçinin, işçinin durumu ne olacak bunları kimse düşünmüyor. AK Parti gelmiş geçmiş en başarısız en sıkıntılı iktidardır. 'Türkiye büyüyor, zenginleşiyor' diyorlar, ama biz bunu anlamakta güçlük çekiyoruz."

Soylu, ocak ayından bugüne dek ekmeğe yüzde 25-30, elektriğe yüzde 40, doğal gaza yüzde 35, gübreye yüzde 100'e yakın zam geldiğini belirterek, sanayicilerin makinelerini sökerek Mısır, Çin, Hindistan, Romanya ve Rusya gibi ülkelere gittiklerini kaydetti. Hükümetin tek alternatifinin DP olduğunu savunan Soylu, şunları anlattı:

"Sayın Başbakan'ın işi tıkırında, arkadaşlarının ve çevresinin işi tıkırında, nasıl olsa işler yürüyor. Türkiye'nin cari açığı 1.5 milyar dolardan 45.8 milyar dolara çıktı. İthalat 50 milyar dolardan 198.5 milyar dolara ulaştı. 2002 yılında 16 bin kişi kredi kartını ödeyemiyordu, bugün 170 bin kişi ödeyemiyor. Türkiye, devleti, işçisi, esnafı, çiftçisi ve memuru ile borçlu bir Türkiye oldu. Türkiye borç batağına girdi. Peki AK Parti'nin işleri niye yürüyor? Çünkü bunların karşısında CHP ve Deniz Baykal var. Birisi kutsal değerlerimizi kullanıyor, ötekisi Cumhuriyetin değerlerini istismar ediyor. Bunların tek alternatifi biziz. Bu ülkeyi onurlu bir şekilde idare etmeye, yönetmeye ve aynı zamanda büyütmeye talibiz."