Bitlis'te bir asker şehit oldu

Jandarma Uzman Çavuş Bulut, Bitlis'in dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış mayına basma sonucu şehit oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

TATVAN - Bitlis'te mayına basan bir jandarma uzman çavuş şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı, bir güvenlik görevlisinin de yaralandığını bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bölücü terör örgütüyle mücadeleye ilişkin duyuruda, Bitlis'in dağlık arazi kesiminde, bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış mayına basma sonucu saat 02.00'de 1 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 1 güvenlik görevlisinin de yaralandığı belirtildi.

Genelkurmay, dün Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde bölücü terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış 1 adet patlayıcı madde düzeneği, 2 Mayıs Cumartesi günü de Hakkari'nin Şemdinli ilçesi dağlık arazi kesiminde de 4 adet el bombası ile 30 adet Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi bulunduğunu kaydetti.

Jandarma Uzman Çavuş Aygün Bulut için, Tatvan Askeri Hastanesi önünde tören düzenlendi. Törende konuşan Tatvan 6. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığında görevli Binbaşı Mücahit Zorlutuna, tarih boyunca hür yaşayan Türk milletinin, hürriyetini korumak için şehitlik mertebesine ulaşmakta bir an dahi tereddüt göstermediğini söyledi.

Törene Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 6. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Halit Günbatar, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Emniyet Müdürü İbrahim Bıçakçı, kaymakamlar, çok sayıda asker ve kurum amiri katıldı. Törenin ardından, Jandarma Uzman Çavuş Aygün Bulut'un cenazesi, ambulansla memleketi Kars'a gönderildi.

Öte yandan Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, tedavileri için Eskişehir Asker Hastanesine sevk edilen hasta erleri taşıyan askeri minibüsün devrilmesi sonucu meydana gelen trafik kazasında, 2'si ağır 17 asker yaralandı.