Biz Top-Gun'ı 1973'te çektik

Sinema sanatçısı Göksel Arsoy'un yapımcılığını üstlendiği ve başrolünde oynadığı 1973 yapımı "Şafak Bekçileri" filminde kullandığı F-100 Super Sabre uçak, 1. Hava Kuvvet Komutanlığında sergileniyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ESKİŞEHİR  - Sinema sanatçısı Göksel Arsoy'un yapımcılığını üstlendiği ve başrolünde oynadığı 1973 yapımı "Şafak Bekçileri" filminde kullandığı F-100 Super Sabre uçak, 1. Hava Kuvvet Komutanlığında sergileniyor.

Eskişehir'deki "Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykelli Müzesi"nin açılışına katılmak için kente gelen Arsoy, 1. Hava Kuvvet Komutanlığını ziyaret etti.
Arsoy, 1963 yılından yapımcısı ve başrol oyuncusu olarak hazırladığı "Şafak Bekçileri" filmini Eskişehir'de çektiğini hatırlatarak, bu filmin meydana gelmesinde dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İrfan Tansel'e teşekkür etti.

goksel_arsoy.jpg
Filmin yönetmeni Halit Refik'i özlemle andığını ifade eden Arsoy, şöyle konuştu:
"Yılmaz Büyükerşen'in bu filden esinlenerek yaptığı balmumu heykelim bana büyük bir sürpriz oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Yılmaz Büyükerşen'e teşekkür ediyorum. Bu film, büyük bir mana, aşk mesajı olan ve gönüllerden yıllarca çıkmayan, Yeşilçam'da yapılmış ilk havacılık filmidir. ABD sinemasındaki 'Top Gun' filmi bizden 23 yıl sonra çekildi. Yıllar sonra bu filmde hakkı geçenleri, sevgi, saygı, muhabbetle selamlıyorum, saygılarımı sunuyorum. Bu filme emeği geçenlere minnettarım. Bugün büyük bir hatıra oldu. Çünkü o filmdeki tayyarelerden birisi burada. O yıllara geri döndüm. Bugün Şafak Bekçileri'ni yeniden yaşıyorum. Ne kadar mutlu olduğunu anlatamam."
Arsoy, filmin çekildiği tarihte Yeşilçam'daki patronların "filmi kimse seyretmez" dediğini anlatarak, "Her şeye rağmen filmi çektim. Aynı kıza aşık iki gencin öyküsü ve pilotların yaşamının birlikte verildiği filmdi. Bu film hasılatına 6 sene Yeşilçam'da hiçbir film yetişemedi. Yıl 2013, millet hala 'Şafak Bekçileri' diye bağırıyor. Buna sahip çıkmak lazım" dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir