'Bizim sınırlarımız cetvelle çizilmedi'

Şehit polis Fethi Sekin'in adının verildiği parkın açılışına katılan Kılıçdaroğlu, "O hainler şunu bilmiyorlar, bizim sınırlarımız cetvelle, pergelle çizilmiş sınırlar değildir. Binlerce şehidin sınırlarda kanı vardır" diye konuştu.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İzmir’de adliyeye yönelik saldırı girişimini önceden farkederek olası bir katliamı önleyen ve bu esnada şehit edilen polis memuru Fethi Sekin’in adının verildiği parkın açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Teröristler hep şunu düşünürler; yılgınlık yaratır, istediklerimizi kabul ettiriz. O hainler şunu bilmiyorlar; Türkiye Cumhuriyeti sıradan devlet değildir. Bizim sınırlarımız cetvelle, pergelle çizilmiş sınırlar değildir. Binlerce şehidin sınırlarda kanı vardır" dedi.

Kılıçdaroğlu "Bizler akşamları evde rahat uyuruz, yemek yeriz, miting yaparız, toplantı yaparız. Zaman zaman koştururuz, zaman zaman kavga ederiz. Ama polislerimiz 24 saat görev başındadırlar. Biz evimizde uyuruz ama onlar görev başındadır. Kimimizin babası, kimimizin dedesi, kimimizin komşusu dolayısıyla onlar bu milletin parçasıdır. Polise sıkılan her kurşun, millete sıkılan kurşundur. Askere sıkılan her kurşun millete sıkılan kurşundur. Günün 24 saatinde görev yapan polislerimize haklarını ödememiz gerekir. Askerlerimiz de eksi 35 derecede terörle mücadele ediyorlar. Adım boyu kar içindeyken, biz İzmir’de, Hakkari’de rahat caddelerde yürüyelim diye mücadele ediyorlar. Onlara şükran borçluyuz" şeklinde konuştu.

4 bölümden oluşuyor

İzmir Büyükşehir Belediyesinin yaklaşık 10 milyon liraya mal ettiği, 4 etap halinde projelendiren parkın içerisinde ‘Park İzmir’, ‘Park İzmir Kaykay’, ‘Park İzmir Çocuk’ ve ‘Park İzmir Çamlık’ bölümleri bulunuyor. 

Kentin en nitelikli parklarından biri haline gelen Şehit Fethi Sekin Parkı’nın ana girişinde, ziyaretçileri manolya ağaçları ile gölgelenen bir meydan karşılıyor. Bu meydanda gezenler için su perdesi ile serinleyecekleri bir su arkadı ve çocukların oyun oynayabileceği üzeri fıskiyeli bir kuru havuz yer alıyor. Söz konusu havuz, suyu kesildiğinde bir meydana dönüşerek çeşitli etkinliklere imkan tanıyor. 

800 adet ağaç

Şehit Fethi Sekin Parkı’nda mevsim değişikliklerine göre farklı renk ve koku özelliklerine sahip olan gravilya, çınar, mabet ağacı, sığla ve meşe gibi büyüdükçe anıt ağaç formuna ulaşabilecek ağaçlar ile sedir, çam, pembe çiçekli akasya, ıhlamur, palmiye türlerinde olmak üzere toplam 800 adet ağacın yanı sıra yaklaşık 32 bin adet çalı ve yer örtücü bitki yer alıyor. 

Heykeli dikilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gösterdiği kahramanlıkla olası bir katliamı önleyen Fethi Sekin'in anısına, şehit düştüğü İzmir Adliyesi önüne polis memurunun heykelini dikecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla ulusal düzeyde bir heykel yarışması düzenliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir