BKM'de Soner Canko dönemi

Bankalararası Kart Merkezi'nin yeni Genel Müdürü Soner Canko olacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Bankalararası Kart Merkezi'nin (BKM) yeni Genel Müdürü Soner Canko olacak.

Son olarak Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Canko'nun, Sertaç Özinal'in 25 Temmuz'da BKM Genel Müdürlüğü görevinden ayrılmasından sonra bu göreve getirilecek. Kendi isteğiyle görevini bırakan Özinal'in BKM'ye danışmanlık yapacak.

2001-2002 yılları arasında BKM'de Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan Sertaç Özinal, 2004 yılından bu yana BKM Genel Müdürlüğü görevini yürütüyordu.

Soner Canko'nun özgeçmişi

1990 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Soner Canko, aynı üniversitenin İktisat Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora dereceleri aldı.

İş yaşamına Dışbank Bilgi Teknolojileri bölümünde başlayan Canko, sırasıyla Procter & Gamble, Citibank, Alternatifbank, Bank Kapital ve Hewlett-Packard'da yönetici olarak çeşitli görevler üstlendi.

2003-2007 yılları arasında, Bileşim AŞ'de Genel Müdür ve Yönetim Kurulu üyeliğine ek olarak Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı yapan Canko, 2007–2009 yılları arasında First Data Türkiye'de Kurucu Genel Müdür olarak görev yaptı. Son olarak Ziraat Bankası'nda Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Soner Canko, evli ve iki çocuk babası olup İngilizce biliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir