"BM'nin güvenilirliği sorgulanır halde"

Bayram namazı sonrasında açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, Arakan'da yaşanan olaylarla alakalı, "BM'nin kınama yapmak yerine, bu şiddete ve katliama sebep olan yönetime daha etkin tedbirler getirilmesi lazım. Aksi halde onların güvenilirliği sorgulanır hale geldi" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Binali Yıldırım Süleymaniye Camii'nde kılınan bayram namazı çıkışında açıklamalarda bulundu.

"Bayramlar kırgınlıkların yok olduğu, barışın, huzurun ve kardeşliğin yeşerdiği müstesna günlerdir" diyen Başbakan Yıldırım, "Vatandaşlarımızın birliği ve beraberliği artsın. Sınır kapılarında, yurdun çeşitli yerlerinde, milletin güvenliği için gece gündüz demeden bu uğurda şehit olan bütün güvenlik güçlerimizi rahmetle anıyoruz. Birliğimiz daim olsun" dedi.

Arakan'da yaşanan olaylara değinerek konuşmasına devam eden Başbakan Yıldırım, "Dünyanın her yanında bayramı bayram tadında geçiremeyen Müslüman kardeşlerimize allah'tan yardım diliyorum. Arakan'daki bu yaşanan katliam yeni değil. Yıllardan beri dini tercihlerinden dolayı katledilenler var. Bu konuda Birleşmiş Milletler'in (BM) aktif olması lazım. Kınama yapmak yerine, bu şiddete ve katliama sebep olan yönetime daha etkin tedbirler getirilmesi lazım. Aksi halde onların güvenilirliği sorgulanır hale geldi" ifadelerini kullandı.

"Zulme rıza göstermek de zulümdür" diyen Başbakan Yıldırım, "Türkiye geçmişte olduğu gibi bugün de orada yaşayan dindarlarımız için gerekli çaba ve girişimlerini sürdürmektedir. Bir kez daha insanlık dışı bu katliamı şiddetle lanetliyoruz. Bunu yapanlar kanun önünde hesabını verecektir" şeklinde konuştu.

Yola çıkan vatandaşları uyardı

Bayramda yola çıkanlara uyarıda da bulunan Başbakan Yıldırım, vatandaşlara kurallara uymaları tavsiyesinde bulunarak, "Yollarda sevincimiz üzüntüye dönüşmesin. Yolların kralı olmaz kuralı olur. Bu düşüncelerle sevgi ve saygımı iletiyorum" açıklamasında bulundu.