Bodrum'a RES Danıştay'dan döndü

Danıştay 6. Dairesi, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapılması planlanan rüzgar elektrik santrali (RES) projesi alanındaki acele kamulaştırma işlemleri için yürütmeyi durdurma kararı verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Bodrum Çevre Platformu Sözcüsü avukat Remzi Kazmaz, geçirdiği rahatsızlık sonucu hayatını kaybeden çevreci ve fotoğraf sanatçısı Nail Kabak'ın mezarı başında basın açıklaması yaptı. 

İlçedeki RES projesi için yapılan acele kamulaştırmaya itiraz ettiklerini hatırlatan Kazmaz, Danıştay 6. Dairesinin kamulaştırmaya ilişkin yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı. 

Kararı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Kazmaz, ''Bu ülkede yürekli hukukçuların var olduğunu, hukuk devletinin işlev kazandığını bir kez daha gördük. Yaşasın hukuk ve adalet'' dedi. 

Bodrum'da usulsüz bir çivi bile çakılmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Kazmaz, yaşamını yitiren Kabak'a sözlerini de yerine getirdiklerini ifade etti.  

Mahkeme kararını Kabak'ın ailesine vereceklerini söyleyen Kazmaz, şunları kaydetti: 

''Nail Baba'ya sözümüz vardı. Bodrum Çevre Koruma Platformunun hem kurucu üyesiydi hem sanatçısıydı hem müvekkilimdi hem de adam gibi adamdı. Onu Geriş'in o güzel dağında yalnız bırakmayacağımızı söyledik. Artık bu dağlarda özgür uyuyacaksın. Ailen seninde gurur duyuyor.'' 

Kazmaz, Muğla İdare Mahkemesinde süren diğer davaların da aynı sonuçla bitmesini istediklerini dile getirdi. 

Mahkeme kararını alan Özgür Kabak da babasının bu kararın çıkması için çok mücadele verdiğini anlattı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir