Bodrum'da yangın can aldı

Barlar sokağındaki otel tamamen yandı. 1 kişi öldü, 11 yaralı var

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BODRUM - Bodrum'da bulunan Barlar sokağındaki 3 katlı Baraz Otel'de bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangında 1 kişi can verdi, 1'i ağır 11 kişi de yaralandı.

Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde kısa sürede büyüyen yangına Bodrum Belediyesine ait 3 itfaiye aracı sokaktan ve sahilden müdahale etti. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen söndürülemedi ve otel tamamen yandı. Yangında kullanılmaz hale gelen Baraz Otel'in 26 odası bulunduğu, yangının ilk tespitlere göre otelin restoran kısmında başladığı öğrenildi.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından oteldeki odalara giren itfaiye, sağlık ve polis ekipleri, odalarda bulunan müşterileri dumandan etkilenmemesi için maskeler yardımıyla otelden çıkararak hastanelere sevk etti.

Yangının başlamasından kısa süre sonra olay yerine gelerek yangına müdahale çalışmalarını izleyen Bodrum Kaymakamı Feridun Cemal Özdemir, yaptığı açıklamada, "İlk tespitlere göre yangında 1 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1'i ağır 11 yaralı ilçedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Yangınla ilgili soruşturma sürüyor" dedi.

Bu arada, yaralanan 11 kişiden 9'unun Bodrum Devlet Hastanesi'nde, 2'sinin ise özel bir hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yangının ardından hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların isimleri şöyle:

"Işık Baranok, Serkan Girgin, Emre Burak Ünlü, Aykut Ünlü, Aydın Ünlü, Eren Çakıroğlu, Begüm Arabacıoğlu, Şirin Çilengir, Kerim Bağrıyanık, Arzu Cengiz, Orhan Kıymaz ve itfaiye eri Mehmet Yıldız."

Yaralıların Bodrum Devlet ve özel bir hastanede tedavileri sürüyor. Bu arada yaralılardan durumu ağır olan Işık Baranok, ambulansla Milas Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Otelin bulunduğu bölgede polis ve itfaiye ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Niyazi Turgay ve olay yeri inceleme ekipleri, yangında ölen kişinin kimliğinin de belirlenmesi çalışmalarına devam ediyor.

Ağır yaralı, İzmir'e sevkedildi

Muğla'nın Bodrum ilçesinde 3 katlı otelde çıkan yangında ağır yaralanan kadın, ambulans helikopterle İzmir'e sevk edildi. Bodrum'daki otel yangınında ağır yaralandığı için Milas Devlet Hastanesine kaldırılan Işın Baranok'un (68) vücudunun yarısının yandığı bildirildi.

Saat 08.30'da Milas Devlet Hastanesine getirilen Baranok, hastanede yoğun bakım ünitesinde yapılan müdahalenin ardından Sağlık Bakanlığına ait ambulans helikopterle İzmir Bozyaka Devlet Hastanesine sevk edildi.

Ambulans helikopterin Milas Devlet Hastanesi helikopter pistine inişi sırasında Milas Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin pist çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı, sağlık ekiplerinin  Baranok'ın nakli sırasında dikkatli ve titiz çalışma yürüttüğü görüldü.

Bu arada, hastanın Milas'taki hastanede yanık ünitesi olmadığı için İzmir'e sevk edildiği bildirildi.

Ölen misafir Orkun Horozoğlu

Bodrum'daki bir otelde çıkan yangında yaşamını yitiren kişinin kimliği belirlendi.

Bodrum'da bulunan ve Barlar Sokağı olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'ndeki 3 katlı Baraz Otel'de çıkan yangının ardından nöbetçi cumhuriyet savcısı olay yerinde incelemelerde bulundu.

Savcının incelemesi sonrasında, yangında yaşamını yitiren kişinin İzmir doğumlu 32 yaşındaki Orkun Horozoğlu, olduğu bildirildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir