Bodrum'da yangın

Yangına, bir helikopterle havadan, itfaiye araçları ve arazözlerle karadan müdahale ediliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

BODRUM - Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik alanda yangın çıktı. Ekipler, yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için yoğun çaba sarf ediyor.

Alınan bilgiye göre, Umurça Mahallesi'nin üst bölümündeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın başladı.

Yangına, bir helikopterle havadan, itfaiye araçları ve arazözlerle karadan müdahale ediliyor.

Ekipler, yangının yerleşim alanlarına ulaşmaması için yoğun çaba gösteriyor.

Öte yandan, yangın nedeniyle bölgeyi yoğun bir duman bulutunun kapladığı görüldü.

Yangına müdahale çalışmalarına vatandaşların da katıldığı bildirildi.

Güvenlik şeridi oluşturuldu

Muğla Orman Bölge Müdürü İbrahim Aydın, Umurça Mahallesi'nin üst bölümündeki makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangını söndürmeye çalıştıklarını söyledi. Aydın, "Yangına 15 arazöz, belediyelere ait itfaiye ekipleri ve orman işçileri ile karadan müdahale ediliyor. Hava karardığı için hava araçları ile yangına müdahale edemiyoruz. Yangının çıktığı bölgeye ulaşım, arazinin engebeli yapısı nedeniyle güçlüke sağlanıyor" dedi.

Aydın, yangının yerleşim alanlarına çok yakın olduğuna da işaret ederek, "Ekiplerimiz yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek için yoğun çaba sarf ediyor. Yerleşim alanlarına yangının ulaşmasını önlemek amacıyla ekiplerimiz bir güvenlik şeridi oluşturdular. Önceliğimiz yangının yerleşim alanlarına ulaşmasını önlemek" diye konuştu.

Bu arada, bölgede bulunan yerleşim alanlarında yaşayan vatandaşlar kovalarla ve traktörlerle su taşıyarak yangının söndürülmesine katkıda bulunuyor.