Boğaz Köprüsü'ne askeri birlik konuşlandırıldı

Gezi Parkı direnişinin 20. gününde Boğaz Köprüsü'nde jandarma kuvvetleri hazır bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Uğur YILMAZ
ugur.yilmaz@dunya.com

İSTANBUL - Gezi direnişlerine müdahaleye Jandarma TOMA'larından sonra askeri birlikler de katıldı. Taksim çevresinde ve Şişli'de şiddetli çarpışmalar devam ederken
Boğaz Köprüsü üzerine Jandarma birlikleri konuşlandırıldı. 200'e yakın asker, Anadolu Yakası tarafında, Karayolları binası yanında müdahaleye hazır bekliyor.

Dün ilk kez askeri araçlar göstericilere müdahale ederken bugün askerlerin de müdahale için getirilmesi olayların gelişimi yönünde kaygı uyandırıyor. Bugün Şişli'de bir jandarma TOMA'sı polislerle birlikte göstericileri dağıtırken, bir TOMA'da Boğaz Köprüsü üzerinde Kadıköy yönünden gelecekler için hazır bekletiliyor.

dsc04066.jpg

dsc04069.jpg

Göstericiler köprüyü iki kez aştı

Gezi Direnişinin toplumsal harekete dönüştüğü 31 Mayıs'ı 1 Haziran'a bağlayan gece binden fazla gösterici Kadıköy'den Taksim'e yürümüştü. Dün gece de polis müdahalesine rağmen 4 bin civarında gösterici kolluk kuvvetlerini aşarak köprüyü geçmişti.

Dün geceki olaylardan sonra, köprüde polis nöbetini Jandarma erleri devraldı. Gişeler yakınına park etmiş bir Jandarma TOMA'sı da hazır bekliyor. Jandarma erlerini taşıyan yaklaşık 10 adet askeri kamyon ise Karayolları binası ile metrobüs durağı arasındaki boş alanda park etmiş durumda.

Birlik komutanları fotoğraf ve görüntü alınmasına izin vermiyor.

6-101.jpg

Bu konularda ilginizi çekebilir