Bölükbaşı son yolculuğuna uğurlandı

Dün hayatını kaybeden Deniz Bölükbaşı için Meclis'te düzenlenen törenin ardından Kocatepe Camisi'nde cenaze namazı kılındı. Bölükbaşı'nın naaşı Cebeci Mezarlığı'na defnedildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Dün kanser tedavisi gördüğü hastanede 69 yaşında yaşamını yitiren Emekli büyükelçi ve eski MHP'li milletvekili Deniz Bölükbaşı için bugün Meclis'te tören düzenlendi.

Meclis'teki törene Başbakan Binali Yıldırım, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yanısıra çok sayıda siyasetçi, milletvekili ve bürokrat katıldı.

Törenin ardından Kocatepe Camisi'ne getirilen Bölükbaşı'nın cenaze namazına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve kurmayları da katıldı.

Deniz Bölükbaşı Cebeci mezarlığında toprağa verildi.

Deniz Bölükbaşı kimdir?

25 Ekim 1949'da Ankara'da doğan Ahmet Deniz Bölükbaşı, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Bölükbaşı, Dışişleri Bakanlığının merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra Atina ve Bonn Büyükelçiliklerinde Elçi Müsteşarlığı ve Lizbon Büyükelçiliği görevlerinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüten Bölükbaşı, Başbakan Yardımcısı Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu.

MHP Ankara Milletvekilliği de yapan Bölükbaşı, evli ve iki çocuk babasıydı.

Bu konularda ilginizi çekebilir