Bombalı saldırı hazırlığındayken yakalandılar

Adana ve İzmir'de bombalı saldırılara hazırlanan PKK'lılar yakalandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Adana'da havaalanı, kaymakamlık, adliye binası ve bazı polis merkezlerine eş zamanlı bombalı saldırı düzenlemeye hazırlanan üniversite öğrencisi İhsan O. ile ona keşif yaparak yardım eden 4 kişiyi yakaladı. Hurda deposunda arama yapan polis 21 kilo TNT, 1 kilo C4, taarruz tipi 2 el bombası ve çok sayıda ateşleme fünyesi ele
geçirdi.

PKK terör örgütünün eş zamanlı bombalı eylemler yapma hazırlığında olduğunu belirleyen Terörle Mücadele Şubesi ekipleri çalışma başlattı. Olası saldırılara karşı da polis merkezleri ile hassas noktalardaki güvenlik önlemleri artırıldı. Kobani'de bomba eğitimi alıp kaçak yollarda Türkiye'ye giren bir eylemcinin de Adana'ya geldiği bilgisini alan İstihbarat ve Terörle Mücadele şubelerine bağlı ekipler, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı mahalleleri takibe aldı.

Bombalı saldırı için keşif yapan 2 PKK'lının karakolların  çevresinde dolaştığını tespit eden polis, istihbarat elemanlarını  takibe başladı. Günlerce takip edilen 2 şüpheli Ceyhan Kaymakamlığı,  Adana Havaalanı, Adana Adliyesi ve bazı polis merkezlerinin çevresini  dolaştı, polis de adım adım izledi.

Bomba hazırlığındayken yakalandılar

Eylem için keşfe çıkan terör örgütü bombacıların, Ova mahallesindeki bir hurda deposunu üs olarak kullandığı saptandı. Polis, hurda deposunu da takibe aldı. Keşif yapan şüphelilerin terör örgütü üyeliğinden kaydı bulunan ve Ova mahallesinde esnaf olan Mahmut B., diğerinin ise Diyarbakır Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi İhsan O. olduğu saptandı. Kobani'de bomba eğitimi alıp, 2 ay önce Adana'ya gelen İhsan O., kırsaldan gelecek patlayıcıları beklerken zaman kazanmak için de keşif yaptı.

Patlayıcı geldi, operasyon yapıldı 

Polisin takibinde olan İhsan O. ile Mahmut B.'nin beklediği patlayıcı 23 Eylül'de Adana'ya geldi. Bomba ve diğer malzemeleri hurda deposuna götüren şüpheliler, hazırlıklara başladı. Saldırı için son hazırlıkların yapıldığını anlayan polis, operasyon düzenledi.

Baskında İhsan O., Mahmut B. ile birlikte A.B., Ö.B, ve A.B. de gözaltına alındı. Hurda deposunda ve zanlıların evlerinde arama yapan ekipler 21 kilo TNT, 1 kilo C4, pirinç içerisine saklanmış halde taarruz tipi 2 el bombası, makineli tabanca, 7 zaman ayarı, 7 kapsül ele geçirdi.

Ele geçirilen malzemeler Bomba İmha Şube Müdürlüğü'ne götürülerek etkisiz hale getirilirken, gözaltına alınan bombacılar, TEM Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı. Adana sokaklarını yaşanamaz hale getirmek için eş zamanlı eylem planladıklarını itiraf eden İhsan O., Mahmut B., A.B., Ö.B. ile A.B. çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

İzmir'de saldırı hazırlığı yapan 2 PKK'lı yakalandı

PKK Terör Örgütü üyelerinin bombalı eylem yapmak üzere İzmir'e geldiği bilgisini alan polis ekipleri düzenledikleri operasyonda firari olan 36 yaşındaki Ahmet Dündar'ı yakaladı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri PKK Terör Örgütü üyesi 3 teröristin bombalı eylem yapmak üzere İzmir'e geldiği bilgisi üzerine operasyon başlattı. Polis ekipleri 3 gün önce geldiğini belirledikleri teröristlerden 1'ini dün Karabağlar İlçesi Limontepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda düzenledikleri helikopter destekli operasyonla yakaladı. Kaçan firarilerden Mehmet Demir (23) de yapılan operasyonla yakalanırken, Şanlıurfa nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenilen son firari Ahmet Dündar ise bugün akşam saatlerinde Karabağlar İlçesi Eski İzmir Mevkii'nde düzenlenen operasyonla yakalandı. Gözaltına alınan Dündar yapılan sağlık muayenesinin ardından emniyete götürüldü.

BOMBACI, AĞABEYİNİN EVİNDE YAKALANDI

İzmir'de polisin, bir süredir sürdürdüğü takip sonrasında yakalamak için başlattığı operasyonda kaçan bombacı 23 yaşındaki Mehmet Demir, saklanmak üzere geldiği Bayraklı'daki ağabeyinin evinde yakalandı. Demir'in gidebileceği adresleri tek tek tespit eden İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bayraklı İlçesi'nde ağabeyinin evinin yakınlarında önlem aldı. Polisi farketmeyen Mehmet Demir, eve girdiği sırada yakalandArak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu konularda ilginizi çekebilir