Bora son yolculuğuna uğurlandı

Sanatçı Bora için Akatlar Kültür Merkezi'nde uğurlama töreni düzenlendi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Tedavi gördüğü hastanede önceki gün vefat eden Yeşilçam'ın usta oyuncusu Ekrem Bora (78), son yolculuğuna uğurlandı. Sanatçı Bora, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.

Bora için Zincirlikuyu Camisi'nde öğle namazının ardından düzenlenen cenaze töreninde tabutun üzerine, Fenerbahçe bayrağı ve "Güle Güle Ekrem Ağabey" yazılı bir not bırakıldı.

Törene Bora'nın eşi Gül, kızları Yasemin Bora, Lale Bora ve Sevil Kayıhan ile torunu Ekrem Kayıhan'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sinema sanatçıları Perihan Savaş, Sümer Tilmaç, Selda Akkor, Kadir İnanır, Orhan Gencebay, Eşref Kolçak, Hülya Koçyiğit, Kıvanç Tatlıtuğ, Serdar Gökhan, Yusuf Bengin, Mahsun Kırmızıgül ve sanat dünyasından temsilciler ile çok sayıda seveni katıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, sinema dünyasına ve Türk milletine baş sağlığı dileyerek, "Ekrem Bora 1953'te bir artist yarışmasını kazandığına göre, 60 yıldan bu yana Türkiye'de sinema dünyasında adı bilinen ve 40-50 yıl önce bu ödülleri almış bulunan, sinema sektörüne büyük hizmetler veren çok değerli bir sanatçıydı. Hepimiz onu bugün rahmetle uğurluyoruz" diye konuştu.

Ekrem Bora kimdir?

Gerçek adı Ekrem Şerif Uçak olan Ekrem Bora, 1934 yılında Ankara'da doğdu. İlkokuldan sonra Sultanahmet Devlet Basımevi Kursu'nu bitirerek mürettip ve mücellit diploması alan Bora, 1953 yılında Yıldız Dergisi'nin açtığı sinema artist yarışmasında birinci olmasına rağmen film çeviremeden askere gitti.
Bora, 1955 yılında askerlik dönüşü ilk filmi olan "Alın Yazısı"nı çevirdi. İki yıl aradan sonra tekrar sinemaya dönen Bora, çok sayıda sinema filminde rol aldı.
İlerleyen yaşına rağmen dizi filmlerde oynamayı sürdüren Bora'nın aldığı ödüller arasında 1966 yılında Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde, "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü ile 1991 yılında 28. Antalya Film Şenliği'nde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülü yer alıyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir