Borç sorunu yayılırsa, MB 'faiz koridorunu' daraltacak

Uygulanan politikaların meyve vermeye başladığına işaret eden MB, cari dengede iyileşmeyi yılın ikinci yarısında bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Merkez Bankası, 21 Temmuz'da yapılan Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantısının özet metinlerini yayınladı.

Haziran ayı enflasyonundaki düşüşte taze meyve sebze fiyatlarındaki gerilemenin etkili olduğunu hatırlatan PPK, akaryakıttaki değerlenmenin diğer sektörleri sınırlı da olsa etkilemeye başladığına işaret etti.

PPK Toplantı Özeti'nin tam metni için tıklayın

Yılın ikinci çeyreğinde iktisadi faaliyette belirgin bir yavaşlama gözlendiğini bildiren PPK, özel tüketimde yavaşlama, dış talepte de zayıflık görüldüğü uyarısını yaptı. PPK, küresel ekonomide artan belirsizliğin de ihracattaki toparlanmayı yavaşlatacağını tahmin ediyor. Kurul, istihdamda kriz öncesi seviyelere dönüldüğünü, artışın yavaşlayarak da olsa kısa vadede sürmesini beklediğini kaydetti.

Uygulanan politikalarla iç talebin kontrol altına alndığını, buna bağlı olarak cari dengenin de yılın son çeyreğinden itibaren iyileşme gözleneceğini bildiren Para Politikası Kurulu, Avrupa'da yaşanan borç sorunlarının devamı halinde faiz koridorunun kademeli olarak daraltılmasının uygun olacağı görüşünü yineledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir