Borçlara 'tarihi af' yolda

Matrah artımı dahil olmak üzere bazı hususlar gündeme geldiğini belirten Şimşek, tasarıya nihai şeklinin verildiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Hükümet, ödenmemiş vergi, prim, elektrik, su, doğalgaz, emlak vergisi, stopaj, harçlar, trafik cezaları gibi tüm alacakları af kapsamına aldı. Maliye Bakanı, tasarıya nihai şeklinin verildiğini belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kamu alacaklarının yapılandırılmasına yönelik tasarıya şu anda nihai şekli veriliyor. Matrah artımı dahil olmak üzere bazı hususlar gündeme geldi" dedi.

Şimşek, Lüksemburg Maliye Bakanı Luc Frieden ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Maliye Bakanı, çok geniş kapsamlı bir kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin tasarıya şu anda nihai şeklinin verildiğini ifade ederek, "Matrah artımı dahil olmak üzere bazı hususlar gündeme geldi. Ancak bir tasarı nihai şeklini almadan son kararlar verilmeden bu yönde bağlayıcı bir ifadede, açıklamada bulunmak istemiyorum" dedi.

Şu an tasarıya nihai şekli verilmediğini ve bu konuya bir kaç kez ilgili bakanlar düzeyinde baktıklarını, Başbakana arz ettiklerini bildiren Şimşek, "Birkaç husus var o konularda nihai şekli verildikten sonra biz size gereken açıklamayı yaparız" diye konuştu.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir