Borsa 65 binin üzerinde tutunmaya çalışıyor

Piyasa, yurtdışındaki gelişmeleri yakından takip ediyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İMKB 100 Endeksi günün ilk yarısını 362 puan düşüşle 65055 puan seviyesinden tamamladı. İşlem hacmi 1.521.000.000 TL olurken, en çok işlem gören hisseler GARAN, ISCTR, EKGYO, YKBNK, HALKB, MGROS, VAKBN oldu.

Piyasa güne hafif artıda yatay başlangıç sonrası gerilerken, dün kapanışa doğru gelen alımlar ile yükseldiği 65000 üzerinde tutunmaya çalıştı.

Faiz 8.83 ile, dolar da 1.5835 TL ile dünün altındalar. Serbest piyasada euro ise 2.2475 TL'den el değiştiriyor.

Yurtdışı piyasalarda ekside kapanışlar bugün de satıcılı seyrin devamını getirirken, Yunanistan'ın başarılı borçlanması, Avrupa piyasalarında toparlanma sağlıyor.

IMF Başkanı Domique Strauss-Kahn'ın gözaltına alınmasının, Euro Bölgesi borç krizinin çözümlenmesi için yürütülen süreci uzatacağı endiseleriyle, global borsalar yeni haftaya Asya borsaları öncülüğünde satıcılı bir başlangıç yapmıştı. Dün Dow Jones Endeksi yüzde 0,38, Nasdaq yüzde 1,63, S&P 500 yüzde 0,62 değer kayıpları ile günü tamamladı.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir