Borsa 66 binde tutunuyor

Endeks, ilk seansta 141 puan yükseldi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 
 
İSTANBUL - İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) 100 endeksi ilk seansı 141,02 puanlık yükselişle 66.220,50 puandan kapattı. 
 
İMKB'de hisse senetleri ilk seansta önceki gün kapanışına göre ortalama yüzde 0,21 oranında değer kazanırken toplam işlem hacmi 569 milyon lira oldu.
Endeks ilk seansta en yüksek 66.272,74 puanı, en düşük ise 65.846,50 puanı gördü.
 
İlk seansta en yüksek işlem hacmine sahip hisseler Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası (C), Yapı Kredi ve Akbank olarak sıralandı.
 
FOMC tutanaklarının yeni bir parasal genişlemeye işaret etmesinin ardından dün sabah global piyasalardaki olumlu hava eşliğinde 66.600 direncini test eden 100 Endeksi, ikinci yarıda yine yurtdışı 
piyasalardaki düşüşlerden etkilenerek 65.900'e kadar geri çekilmişti. Dünkü seviyelerinde tutunmayı başaran endeks, bugün de yukarı yönlü hareketine devam eder görünüyor. Yükselişin yeniden hızlanması için 66.600 seviyesindeki direncin yukarı yönde kırılması gerekiyor. 
 
İkinci yarıda satış baskısı gelmesi halinde ise ilk etapta 65.500 ardından 65.000'e kadar gerileme ihtimali bulunuyor. 
 
Avrupa izleniyor
 
Çin ve Avrupa'dan dün gelen zayıf imalat verileri sonrasında küresel ekonomiye dair artan kaygılarla düşüş gösteren Avrupa ve ABD piyasalarının ardından Asya piyasaları bu sabah satıcılı kapandı. ABD ise vadeli işlemlerde düne göre artıda seyrediyor. 
 
Bugün Alman Şansölyesi Angela Merkel, Yunanistan Başbakanı Samaras ile TSİ 13:45'de bir görüşme yapacak. Dün akşam saatlerinde, Yunanistan vebölgedeki borç krizine ilişkin görüşme yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Merkel, Yunanistan'ın ekonomisini denetlemek üzere ülkeye baskı yapılması konusunda işbirliği yapacaklarını belirtmişlerdi. 
 
Ayrıca bugün AB Komisyonu, ECB ve IMF temsilcileri, İspanya Merkez Bankası ile görüşecek. ABD'de de TSİ 15:30'da dayanıklı mal siparişleri açıklanacak. Yurtiçinde ise MB'nın 16 Ağustos'ta yaptığı PPK toplantısının tutanakları ile TCMB Ağustos ayı/2 Beklenti Anketi izlenecek. 
 
Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 96,65 lira, Cumhuriyet Altını'nın satış fiyatı ise 649,00 lira oldu. 
 
Serbest piyasada ABD Doları 1.7985 TL'den, Euro ise 2.2545 TL'den işlem görüyor. 
 
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Bu konularda ilginizi çekebilir