Borsa artıda tutunamadı

İMKB, yurtdışında eksilerin artmasıyla 52.376 puandan günü tamamladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Güne yükseliş eğilimi ile başlayan borsa gün sonuna doğru yurtdışı satış baskısı ile 376 puan düşüşle 52.376 puandan kapandı.

Piyasa yurtiçinde IMF ile anlaşma yapılmayacağının açıklanmasının ardından yurtdışı gelişmelere odaklandı. IMF konusundaki gelişmelerin sınırlı etkisi sonrası bugünkü açılışını yükselişle yapan borsa gün içerisinde yatay seyir izledi. ABD'de açıklanan işsizlik başvuruları verilerinin ardından yurtdışı piyasalarla birlikte İMKB'deki satışların bir miktar arttığı gözlendi. Endeks gün içerisinde 52.036 – 52.995 aralığında hareket ederken, gün sonunda 1.6 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Para piyasasında ise Dolar günü 1.5390 TL'den kapatırken, Euro 2.0990 TL'de yer aldı. Öte yandan Euro/Dolar paritesi şu sıra 1.3680 sent seviyesinde.

Diğer yandan 16 Kasım 2011 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 9.25 kapandı. Gösterge faiz dün yüzde 9.26 seviyesinden kapanmıştı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 9.24 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Bu konularda ilginizi çekebilir